Beton cire: wat is nu geschikt en kwalitatief goed materiaal?

Maak van jouw beton cire project een groot succes!


In de beton cire markt zijn inmiddels vele aanbieders en evenzoveel verschillende prijzen.

Maar wat is nu het beste materiaal voor de juiste prijs, en wat is het beste systeem voor de toepassing die je wilt?

Via deze blog maken wij dit voor u inzichtelijk.

Verschil in aantal lagen

Laten we beginnen met het aantal lagen. Twee lagen beton cire is simpelweg te weinig voor een kwalitatief sterk product (met uitzondering van onze beton cire decoratief welke niet aan slijtage en vocht onderhevig is). Immers, met twee lagen kun je niet dikker smeren dan circa 2 millimeter.

Wij raden daarom voor de meeste toepassingen aan om een systeem te kiezen met minimaal 4 lagen beton cire. Hiervan moeten er ten minste twee een kwartskorrel bevatten voor de slijtvastheid. Voor badkamers komt hier nog een waterproof laag met wapeningsgaas bij welke als basislaag moet worden opgezet Zo heeft u in totaal dus maar liefst 5 lagen!

Een goede afwerking met geschikte coating

Veel coatings blijken toch niet geschikt voor beton cire, doordat deze toch niet waterdicht of slijtvast zijn. Dit kan negatief uitpakken voor waterdichte wanden en slijtvaste vloeren. De coating is hiervoor simpelweg kwalitatief niet goed genoeg. Kans op scheuren, lekkage en vlekken is het gevolg!

Alles van één leverancier

Wij bij Beton cire Nederland willen alleen maar kwaliteit leveren, via sterke totaalsystemen. Deze zijn gebaseerd op het principe van 3-4 lagen beton cire en hoogwaardige primers en coatings. Onze fabrikant levert als enige in Europa complete systemen. Van primer tot en met coating, het komt allemaal van dezelfde leverancier. Alleen zo kunnen wij de kwaliteit waarborgen. Die paar euro per m² zie je zeker terug in het eindresultaat, goedkoop blijkt in deze markt vaak duurkoop!

Meer informatie?

 Laat u eens geheel gratis en vrijblijvend informeren of vraag een offerte aan!

We zijn telefonisch te bereiken op 0182-522555 en via WhatsApp 06-46955408.

Of meld je aan voor een workshop, die bij afname van minimaal 20m² al geheel gratis is!

 

 

Ook 2019 biedt weer mooie artikelen tegen heel scherpe prijzen voor ons totaalsysteem beton cire!

Commentaren: 0