Beton cire op de vloer

MAAK VAN UW VLOER EEN INDUSTRIËLE EYE-CATCHER !


Een betonlook vloer in uw kamer


Bent u uitgekeken op uw parketvloer of kijkt u al jaren tegen dat lelijke tapijt aan?

Kies dan voor beton cire; het geeft uw vloer een strakke, stoere en tijdloze uitstraling. Zo maakt u van uw standaard kamervloer een industriële eye-catcher. Beton cire is een mortel op basis van cement, geselecteerde kunstharsen en mineralen en is hierdoor super sterk en krasbestendig. Door het aanbrengen van de PU coating als waterafstotende laag over uw beton cire voorkomt u dat er water in het beton cire terecht komt waardoor er scheurvorming kan ontstaan.

 

Tips :

  1. Aanbrengroute: zorg dat u tijdens het verwerken een handige route kiest waarbij u zichzelf uit de te smeren ruimte werkt. Werk uzelf dus altijd naar een deur of andere ruimte toe. Op deze manier voorkomt u dat u tijdens het gehele drogingsproces (ca. 12 uur) op de vensterbank moet zitten of over uw net strak gesmeerde beton cire vloer moet lopen om de ruimte te kunnen verlaten.
  2. Randen insnijden: Zorg dat u de randen van uw beton cire vloer vrijhoudt van de wanden en deurdorpels. U kunt hiervoor de gesmeerde beton cire lagen met het puntje van uw spaan insnijden. Op deze manier kunnen de vloer en wand onafhankelijk van elkaar werken waardoor u voorkomt dat er scheurvorming kan ontstaan. De randen kunt u nadien afwerken met een transparante zuurvrije siliconen kit.
  3. De vloer na een bepaalde tijd opnieuw coaten: omdat de vloer veel wordt belopen kunnen hier na verloop van tijd loopsporen ontstaan. Daarom raden wij aan om na twee jaar opnieuw PU coating aan te schaffen zodat u uw vloer van opnieuw van PU coating kunt voorzien. Op deze manier geeft u de beton cire vloer een extra bescherming om te voorkomen dat er krasjes in het beton cire kunnen komen.


Beton cire over bestaande tegels ?


U kunt tegels gewoon laten zitten!

Heeft u tegels in uw badkamer en denkt u eraan om beton cire toe te passen? Laat de tegels dan vooral zitten! Dit scheelt u een hoop werk en dit maakt de ondergrond extra stevig voordat u de beton cire hierover aanbrengt.

 

Ongelijke of werkende ondergrond?

Naast beton cire verkopen wij uitvlak mortels op cement basis in combinatie met vezeldoeken. Op deze manier kunt u uw tegelwand of vloer gemakkelijk strak en glad krijgen en heeft u een stevige en vooral egale basis voor het aanbrengen van uw beton cire. Deze topkwaliteit mortels zijn te vinden op onze pagina toebehoren.


betonlook vloer

Vloerverwarming en beton cire


Beton cire over een vloer met vloerverwarming is zeker mogelijk. De vloerverwarming moet het opstart protocol hebben doorlopen. Pas dan altijd eerst onze uitvlakmortel met gaas toe voordat u gaat starten met het verwerken van de beton cire.

 

Tip: zorg er wel voor dat tijdens de verwerking van de beton cire de vloerverwarming uit staat en dat u deze als het klaar is rustig opstookt om scheurvorming te voorkomen.


Is mijn vloer geschikt voor beton cire ?


Er zijn enkele uitzonderingen..

Nagenoeg alle ondergronden zijn geschikt om beton cire op aan te brengen. Indien de ondergrond stevig is, vormvast en er niet tot nauwelijks werking in zit is deze prima geschikt voor beton cire. Doordat sommige vloeren teveel werken en dit scheurvorming kan  gaan veroorzaken in de beton cire raden wij toepassing hierop niet aan. Deze uitzonderingen zijn :

  • Houten vloeren, vloerdelen of laminaat.

Wilt u uw vloer zelf voorzien van beton cire?
Dan adviseren wij om een workshop beton cire bij ons te volgen. Tijdens deze 2 uur durende workshop krijgt u zowel praktijk als theoretische informatie over beton cire en de toepassing van het product. Ook kunt u hier uw project-gerichte vragen stellen zodat u goed voorbereid aan uw klus kunt beginnen.

 

Wilt u zich aanmelden voor een workshop beton cire? Dat kan hier

Er zijn per workshop 10 plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij !