Beton cire op de vloer

MAAK VAN UW VLOER EEN INDUSTRIËLE EYE-CATCHER !Is mijn vloer geschikt voor beton cire?


Vrijwel alle ondergronden zijn geschikt

Nagenoeg alle ondergronden zijn geschikt om beton cire op aan te brengen. Indien de ondergrond stevig is, vormvast en er niet tot nauwelijks werking in zit is deze prima geschikt voor beton cire. Doordat sommige vloeren teveel 'werken'/bewegen en dit scheurvorming kan gaan veroorzaken in de beton cire raden wij u aan om bij twijfel contact met ons op te nemen! 

Veelgestelde vragen


Kan ik beton cire over tegels toepassen?

U kunt tegels gewoon laten zitten!

Heeft u tegels in uw badkamer en denkt u eraan om beton cire toe te passen? Laat de tegels dan vooral zitten! Dit scheelt u een hoop werk en dit maakt de ondergrond extra stevig voordat u de beton cire hierover aanbrengt.

 

Ongelijke of werkende ondergrond?

Naast beton cire verkopen wij uitvlakmortels op cement basis in combinatie met vezeldoeken. Op deze manier kunt u uw tegelwand of vloer gemakkelijk strak en glad krijgen en heeft u een stevige en vooral egale basis voor het aanbrengen van uw beton cire. Deze topkwaliteit mortels zijn te vinden in onze webshop


Kan ik beton cire toepassen met vloerverwarming?

Beton cire over een vloer met vloerverwarming is zeker mogelijk. De vloerverwarming moet het opstart protocol hebben doorlopen. Pas dan altijd eerst onze uitvlakmortel met gaas toe voordat u gaat starten met het verwerken van de beton cire.

 

Tip: zorg er wel voor dat tijdens de verwerking van de beton cire de vloerverwarming uit staat en dat u deze als het klaar is rustig opstookt om scheurvorming te voorkomen.


Tips voor uw project

  1.  Aanbrengroute: zorg dat u tijdens het verwerken een handige route kiest waarbij u zichzelf uit de te smeren ruimte werkt. Werk uzelf dus altijd naar een deur of andere ruimte toe. Op deze manier voorkomt u dat u tijdens het gehele drogingsproces (ca. 12 uur) op de vensterbank moet zitten of over uw net strak gesmeerde beton cire vloer moet lopen om de ruimte te kunnen verlaten.
  2. Randen insnijden: Zorg dat u de randen van uw beton cire vloer vrijhoudt van de wanden en deurdorpels. U kunt hiervoor de gesmeerde beton cire lagen met het puntje van uw spaan insnijden. Op deze manier kunnen de vloer en wand onafhankelijk van elkaar werken waardoor u voorkomt dat er scheurvorming kan ontstaan. De randen kunt u nadien afwerken met een transparante zuurvrije siliconen kit.
  3. De vloer na een bepaalde tijd opnieuw coaten: omdat de vloer veel wordt belopen kunnen hier na verloop van tijd loopsporen ontstaan. Daarom raden wij aan om na twee jaar opnieuw PU coating aan te schaffen zodat u uw vloer van opnieuw van PU coating kunt voorzien. Op deze manier geeft u de beton cire vloer een extra bescherming om te voorkomen dat er krasjes in het beton cire kunnen komen.