Beton cire - Kant & klaar

VOOR ELKE TOEPASSING EEN PRODUCT

Pakket vanaf €29 per m²

Op deze pagina vindt u informatie over het aanbrengen van beton cire kant & klaar van Beton cire Nederland (deel twee van de pagina). Daarnaast kunt u ook meteen naar het juiste product in onze webshop (zie hieronder).


Direct naar het juiste product in de webshop


Beton cire wand kleur sahara
beton cire vloer grijs kleur Nederland
Grijs beton cire aanrecht Beton cire Nederland

Beton cire eettafel
Beton cire buiten


KANT EN KLARE BETON CIRE AANBRENGEN - HANDLEIDING (BEKNOPT)


Hieronder zullen wij in in een paar eenvoudige stappen uitleggen hoe de beton cire kant en klaar aangebracht dient te worden. Let erop dat deze stappen een beeld geven van het proces, maar deze per project licht kunnen afwijken.

 

Twee zaken die wij adviseren:

  • Wilt u beton cire gaan toepassen? Volg een workshop bij ons. Het is zeker de moeite waard, en uw project wordt gegarandeerd een succes.
  • Twijfel over uw project/ondergrond/materialen? Neem gerust contact met ons op via Tel. 0182-522555 of WhatsApp: Tel. 06-46955408.

InstructiefilmpjeVoorbereiding

Zorg dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is.


Stap 1 - Primer

De primer bereidt de ondergrond voor op de volgende laag: beton cire of uitvlakmortel.

 

Wanneer gebruik je uitvlakmortel?

Bij het toepassen van beton cire in de douche of het toilet wordt vaak uitvlakmortel gebruikt, deze leveren wij standaard bij deze pakketten.

 

Beton cire na de primer

Wilt u beton cire toepassen op een tafel/aanrechtblad, dan is dit niet nodig. In dit geval is de primer de voorbereiding van de ondergrond, waarna de beton cire meteen kan worden toegepast.


Stap 2 - Uitvlakmortel

Let op: geldt alleen voor badkamer/toilet, over tegels, over gipswanden, en andere bewegende ondergronden.

Basis uitvlakmortel beton cire ondergrond

Voor de wand leveren wij een basis uitvlakmortel, welke de 2 basislagen beton cire vervangt. Hierdoor kunt u sneller door het proces heen, en bent u voordeliger uit. De kwaliteit blijft hetzelfde! Bij het wand-pakket past u deze mortel altijd toe.

Premium uitvlakmortel met gaas beton cire

Voor op de wand en de vloer leveren wij de premium uitvlakmortel, waarmee het beton cire scheurvrij is en waterdicht. Deze uitvlakmortel leveren wij voor kritische ondergronden, ondergronden die kunnen werken, of als bijvoorbeeld voorbereiding op een douche.Stap 3 - Beton cire aanbrengen, tussendoor schuren

Beton cire gereedschappen voorbereiding - Beton cire Nederland

Afhankelijk van het pakket worden verschillende lagen beton cire aangebracht (minimaal 2). De handeling is steeds het aanbrengen van beton cire, tussendoor schuren. 

 

Stappen:

  1. Meng de beton cire goed met het bijgeleverde pigment
  2. Gebruik 0,7kg beton cire per m². Tip: is de beton cire past wat stug? Meng ca. 5% water door de pasta om deze wat smeuïger te maken.
  3. Gebruik de beton cire spaan om de beton cire vlak aan te brengen (op de korrel)

Voor het exacte stappenplan van uw gekozen toepassing, zie onze handleidingen.

Betonlook tafelblad schuren - Beton cire Nederland

Tussen elke laag wordt de beton cire opgeschuurd om oneffenheden te verwijderen.


Stap 4 - Presealer

Behandel de aangebrachte lagen beton cire met presealer. Breng deze aan met een microvezelroller. De presealer zorgt voor optimale hechting tussen de beton cire en de PU coating.

 


Stap 5 - PU coating

De PU coating zorgt voor bescherming tegen water, olie, krassen, etc. 

  1. Laag 1: meng de PU coating component A met component B (Verhouding A:B = 10:1). Maak niet meer aan dan u in een uur kunt verwerken. Breng de PU coating aan met een lak-roller.
  2. Op plekken waar veel water komt kunt u voor de zekerheid één of twee extra lagen PU coating aanbrengen. Denk hierbij aan uw douche of aanrecht.

Onze beton cire is ook zeer geschikt voor buiten!