Toepassingen

 Dé beton cire specialist  Kant & klare producten  Nergens anders voordeliger Beste kwaliteit

Informatie over alle aspecten van uw beton cire klus!

U wilt aan de slag met beton cire? Geweldig! Op deze pagina vindt u de meest voorkomende toepassingen, via deze pagina's kunt u:

  • Bekijken welk product wij aanraden.
  • Inspiratie opdoen door het zien van foto's en bijbehorende kleuren.
  • Tips lezen voor de specifieke toepassingen, over alles wat u tegenkomt bij het toepassen van beton cire!
Download
Product-toepassingtabel Beton cire Nederland
Het juiste product voor uw klus!
Product-toepassingtabel - Beton cire Ned
Adobe Acrobat document 126.2 KB

Badkamer

Niet voor niets de meest populaire toepassing van beton cire. Mogelijk in elke badkamer, en een heerlijke plek om de stoere betonlook te creëren!

Wand

Beton cire wanden en muren zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur. Door de look en uitstraling geven ze het huis een frisse en stoere look!

Vloer

Zeer krasbestendig, toe te passen in natte ruimtes, en zeer sterk en slijtvast. Dat is een beton cire vloer. Een alternatief voor andere type gietvloeren.


Aanrecht

Beton cire staat heel goed in de keuken en is ook nog eens super praktisch doordat de coating tegen olie en water bestand is. Aanrecht of wand, het is mogelijk!

Meubels

Heel gemakkelijk en trendy! Het smeren van allerlei soorten meubels in beton cire of betonlook. Van tafels, tot kasten, tot vensterbanken, het kan allemaal!Beton cire - badkamer

Veruit de meest gekozen toepassing voor beton cire, en dat is heel logisch! Want het grote voordeel van beton cire ten opzichte van tegels ; geen voegen. De beton cire wordt over de gehele vloer of wand aangebracht waardoor het één strak, naadloos geheel is.

 

Tips

  1. Zorg dat er geen water blijft staan op uw beton cire wand of vloer, dit kan uiteindelijk voor vlekken gaan zorgen.
  2. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor blijft de waterkerende coating intact en gaat deze zo lang mogelijk mee.

Kan beton cire over tegels heen?

Heeft u op dit moment tegels in uw badkamer en wilt u hier beton cire gaan aanbrengen? Dan raden we u aan om de tegels te laten zitten, het is namelijk een hele sterke basis voor de beton cire ! Voor het dichtzetten van de tegelvoegen en het krijgen van een gladde beton cire basis is het van belang om de uitvlakmortel met gaas voorafgaand aan de beton cire toe te passen. Zo voorkomt u dat de tegelvoegen zichtbaar blijven door uw beton cire, en creëert u een stabiele ondergrond.

 

Beton cire product

Voor gebruik in de badkamer leveren wij het meest sterke en makkelijke complete pakket, namelijk: beton cire FYN. - Kant & klaar


Beton cire - vloer

Gietvloer, beton cire vloer, betonlook vloer; er zijn vele benamingen voor een industriële vloer. Met beton cire kunt u met ons 3 lagen systeem een uitermate sterke vloer maken. En het mooie is; u bepaalt zelf hoe de vloer eruit komt te zien. Door het zelf (laten) aanbrengen van de beton cire maakt u als het ware de tekening in de beton cire waardoor u diepte en charme krijgt aan uw vloer.

 

Een veelgestelde vraag: kan beton cire in combinatie met vloerverwarming?

Wilt u een beton cire toepassen over een vloerverwarming heen, dan is ook dat mogelijk. Van belang is wel dat de juiste stappen worden genomen ter voorbereiding van de beton cire toepassing. Zo dient u het opstart protocol te doorlopen om te voorkomen dat er scheuren kunnen ontstaan in de ondergrond. Scheuren in de ondergrond betekend namelijk op den duur scheuren in de beton cire; en dan is nou net wat we niet willen!

 

Eindeloos genieten

Doordat beton cire een mortel is op basis van cement heeft het een ongekende eindsterkte. Hierdoor is het een krasvast materiaal, zeker in combinatie met de waterkerende PU coating welke u als laatste in 2-3 lagen aanbrengt. Op deze manier kunt u zo lang mogelijk genieten van uw prachtige beton cire vloer!