FAQ

VEELGESTELDE VRAGENWelke ondergrond is geschikt voor beton cire?


Stabiele, vlakke ondergronden. Voorbeelden hiervan zijn: zandcement, beton, Wedi-bouwplaat en watervast multiplex.


Kan beton cire over tegels worden toegepast?


Ja. Van belang is dat een uitvlakmortel met gaas wordt toegepast als voorbereiding van de ondergrond. Hierover kan de beton cire worden aangebracht.


Kan beton cire over een vloer met vloerverwarming worden aangebracht?


Ja, dit kan. De vloerverwarming moet wel het opstookprotocol hebben doorlopen. Pas dan altijd eerst onze flexibele mortel met gaas toe voordat u gaat starten met het verwerken van de beton cire. Zo heeft de beton cire een stevige basis. Zorg er wel voor dat tijdens de verwerking van de beton cire de vloerverwarming uit staat en dat u deze als het klaar is rustig opstookt om scheurvorming te voorkomen.


Hoe maak ik een waterdichte hoekverbinding in mijn douche?


Maak hierbij gebruik van kimband welke u kunt wegsmeren in de onderlaag - de uitvlakmortel met gaas. Hier overheen kunt u zonder problemen de beton cire aanbrengen.Wat is beton cire?


Beton cire is een mortel op basis van vezels en cement. Na verwerking in 3 á 4 lagen heeft het een totale dikte van enkele millimeters.


Is beton cire een merknaam?


Nee. Beton cire is een product. Het wordt ook wel betonstuc genoemd of gewaxt/gewreven beton.


Kan ik beton cire in mijn badkamer toepassen?


Ja. Wij leveren onze beton cire met een waterdichte PU coating. Dit maakt het uitermate geschikt voor toepassing in natte ruimtes.Welke toepassingen zijn er mogelijk met beton cire?


Vloer, wand, toilet, aanrecht, badkamer; de toepassingen van beton cire zijn eindeloos. Het belangrijkste is de ondergrond, deze is bepalend voor de uitstraling en eindsterkte van het product.

Welk product heb ik nodig voor de vloer?Welk product heb ik nodig voor mijn badkamer, en overige toepassingen?Wat is de beton cire primer?


De primer wordt aangebracht op de ondergrond en is essentieel voor de hechting van de beton cire (of uitvlakmortel) aan de geschikte ondergrond.


Wat is de presealer?


De presealer wordt aangebracht ná de beton cire en zorgt voor de hechting tussen de beton cire en de PU coating. Bij het beton cire budget pakket wordt de presealer als vuil-afstotende toplaag toegepast.


Wat is de PU coating?


De PU coating is de waterdichte afwerklaag van de beton cire. Deze 2 componenten coating geeft de beton cire zijn vuil- en waterafstotende eigenschappen.


Hoeveel lagen beton cire breng ik aan?


Dit is afhankelijk van het gekozen beton cire pakket. De meeste complete pakketten die wij leveren hebben 4 lagen beton cire; 2 basislagen en 2 (fijnere) afwerklagen.Wat is het verschil tussen beton cire mengbaar en beton cire kant en klaar?


Beton cire mengbaar dient op basis van de voorgeschreven verhoudingen gemengd te worden (poeder, water en pigment), om de beton cire pasta te verkrijgen. Beton cire kant en klaar is reeds een smeerbare pasta die u enkel met de gekozen kleurstof (pigment) dient te mengen.


Welke kleuren zijn er beschikbaar?


Wij van Beton Cire Nederland werken met 40 standaardkleuren. Indien gewenst kan er ook voor een RAL- of NCS kleur worden gekozen.


Wat voor gereedschap heb ik nodig om beton cire aan te brengen?

Een digitaal keuken weegschaaltje, schuimrollertje, mortelmixer geschikt voor accuboormachine, schuurpapier voor schuurmachine (korrel 100,120,180), flexibele beton cire spaan, microvezelroller voor presealer en PU coating, eventueel hoekspanen.


Hoe lang zijn de beton cire producten houdbaar?


 • Poeders - houdbaar tot 12 maanden na de aankoopdatum
 • Kant & klare mortels - houdbaar tot 6 maanden na de aankoopdatum
 • Alle vloeistoffen  - houdbaar tot 6 maanden na de aankoopdatum.


Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt bezorgd?


De gemiddelde levertijd is 5-8 werkdagen, afhankelijk van de voorraad en levering vanuit de fabriek in Spanje. Indien we niet kunnen leveren binnen de gestelde levertijd dan nemen wij hierover contact met u op.


Kan ik mijn bestelling ook afhalen in de showroom?


Ja. U kunt dit bij het afronden van uw bestelling aangeven. Wanneer uw bestelling gereed staat nemen wij contact met u op om een geschikt moment af te spreken voor afhalen.


Krijg ik een bevestiging van mijn bestelling?


Ja. Indien u uw bestelling heeft afgerond dan ontvangt u van ons een mail met hierin de gegevens van uw bestelling.


Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, wat nu?


Neemt u alstublieft contact met ons op. Dit kan telefonisch, via WhatsApp of via e-mail. Op deze manier kunnen wij dit zo snel mogelijk voor u oplossen!Waarom een workshop?


Er zijn een aantal voordelen van het volgen van een beton cire workshop:

 • Gemak: IEDEREEN kan beton cire aanbrengen.
 • Prijs: het is simpelweg een stuk goedkoper om zelf beton cire aan te brengen dan het te laten uitvoeren door een professional.
 • Informatief en uniek: naast dat het heel interessant is, is het ook nog eens heel leuk en uniek!

Kortom: een echte aanrader voor de doe-het-zelver!


Waarom een workshop bij Beton cire Nederland?


Vanuit onze jarenlange ervaring maken wij uw project gegarandeerd een succes! Wij hebben ervaring met alle typen ondergronden, toepassingen, klanten, projecten, gereedschappen, coatings, onderhoudsmogelijkheden, en ga zo maar door.  We bewijzen het graag aan u!


Ik heb mij aangemeld voor een workshop, krijg ik hier een bevestiging van?


Indien u zich via onze website heeft aangemeld voor een workshop krijgt u na het afronden van uw bestelling een e-mail van ons. Hierin staan de gegevens van uw bestelling en praktische informatie over de workshop.


Wat zijn de kosten van de workshop?


De kosten voor de workshop zijn €50,- per persoon. Indien u na uw deelname aan de workshop minimaal 20 m² beton cire bij ons afneemt dan krijgt u de workshop kosten á €50,- als korting op uw bestelling.


Waar kan ik de workshop data vinden?


Per datum zijn 5-7 plekken beschikbaar, dus weer er snel bij om uw plek op de lijst te reserveren!


Hoe lang duurt de workshop?


De workshop duurt in totaal 2 uur. De invulling hiervan is enerzijds theorie - uitleg over het product beton cire - en anderzijds praktijk - het leren aanbrengen van beton cire.


Waar wordt de workshop gehouden?


Adres: Middelblok 134 A-D te Gouderak (Zuid-Holland)Waarom Beton cire Nederland?


Beton cire Nederland levert onderscheid zich op kwaliteit, prijs, dienstverlening en expertise van alle andere partijen in de markt.

Wij leveren:

 • Producten: de best geprijsde complete pakketten voor elke klus!
 • Workshops: wij zorgen ervoor dat u zelf aan de slag kunt!
 • Professionele verwerkers voor uw klus!

Wij zijn daarnaast altijd bereikbaar voor vragen en advies voor uw project.


Wat is Beton cire Nederland?


Beton cire Nederland is een ervaren adviseur, handelaar en bemiddelaar voor beton cire en betonlook producten. Al sinds het begin van de opkomst van beton cire zijn wij betrokken op de markt, en leveren we de hoogste kwaliteit producten in samenwerking met onze fabriek in Spanje. 


Kan ik langskomen om het product en de kleuren te bekijken?


Uiteraard! Neem contact met ons op en we maken een afspraak. (Contact methoden: zie hieronder)


Hoe zijn jullie te bereiken?


 • Whatsapp: 06 469 55 408
 • Bellen: 0182 52 2 555
 • E-mail: info@betoncirenederland.nl