FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN


Welke ondergrond is geschikt voor beton cire?

Stabiele, vlakke ondergronden. Voorbeelden hiervan zijn: zandcement, beton, Wedi-bouwplaat en watervast multiplex. Zie voor het volledige overzicht van ondergronden onze kennisbank.


Kan beton cire over tegels worden toegepast?

Ja. Van belang is dat een uitvlakmortel met gaas wordt toegepast als voorbereiding van de ondergrond. Hierover kan de beton cire worden aangebracht.


Kan beton cire over een vloer met vloerverwarming worden aangebracht?

Ja, dit kan. De vloerverwarming moet wel het opstookprotocol hebben doorlopen. Pas dan altijd eerst onze flexibele mortel met gaas toe voordat u gaat starten met het verwerken van de beton cire. Zo heeft de beton cire een stevige basis. Zorg er wel voor dat tijdens de verwerking van de beton cire de vloerverwarming uit staat en dat u deze als het klaar is rustig opstookt om scheurvorming te voorkomen.


Hoe maak ik een waterdichte hoekverbinding in mijn douche?

Maak hierbij gebruik van kimband welke u kunt wegsmeren in de onderlaag - de uitvlakmortel met gaas. Hier overheen kunt u zonder problemen de beton cire aanbrengen.

Wat is beton cire?

Beton cire is een mortel op basis van vezels en cement. Na verwerking in 3 á 4 lagen heeft het een totale dikte van enkele millimeters.


Is beton cire een merknaam?

Nee. Beton cire is een product. Het wordt ook wel betonstuc genoemd of gewaxt/gewreven beton.


Kan ik beton cire in mijn badkamer toepassen?

Ja. Wij leveren onze beton cire met een waterdichte PU coating. Dit maakt het uitermate geschikt voor toepassing in natte ruimtes. Daarnaast leveren wij verschillende uitlvakmortels voor de juiste behandeling van uw ondergrond.

Welke toepassingen zijn er mogelijk met beton cire?

Vloer, wand, toilet, aanrecht, badkamer; de toepassingen van beton cire zijn eindeloos. Het belangrijkste is de ondergrond, deze is bepalend voor de uitstraling en eindsterkte van het product.

 

Twijfelt u of uw ondergrond geschikt is voor beton cire of wilt u advies over de juiste ondergrond? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.


Welk product hoort bij welke toepassing?

Zie hiervoor de webshop. Voor elke toepassingen hebben wij een apart product gemaakt, wat het keuze- en bestelproces eenvoudig maakt.


Wat is de beton cire primer?

De primer wordt aangebracht op de ondergrond en is essentieel voor de hechting van de beton cire (of uitvlakmortel) aan de geschikte ondergrond.


Wat is de presealer?

De presealer wordt aangebracht ná de beton cire en zorgt voor de hechting tussen de beton cire en de PU coating. Rolleraanzetten kunnen zichtbaar blijven in de eind-laag. Hierdoor raden wij aan om de presealer met een niet-pluizende spons aan te brengen voor een egaal resultaat.


Wat is de PU coating?

De PU coating is de waterdichte afwerklaag van de beton cire. Deze 2 componenten coating geeft de beton cire zijn vuil- en waterafstotende eigenschappen. Om de beton cire waterdicht af te werken raden wij aan om deze in minimaal 2 tot 3 lagen aan te brengen voor een optimaal resultaat.


Hoeveel lagen beton cire breng ik aan?

Dit is afhankelijk van het gekozen beton cire pakket. De meeste complete pakketten die wij leveren hebben 4 lagen beton cire, namelijk 2 basislagen en 2 (fijnere) afwerklagen.

Welke kleuren zijn er beschikbaar?

Bij Beton Cire Nederland werken we met 16 standaardkleuren. Al deze kleuren zijn ook beschikbaar als kleurensample in onze webshop zodat u thuis gemakkelijk de juiste kleurkeuze kunt maken.

 

Indien gewenst kan er ook voor een RAL- of NCS kleur worden gekozen.

Zo zit er altijd een kleur bij die bij úw interieur past.


Wat voor gereedschap heb ik nodig om beton cire aan te brengen?

Een digitaal keuken weegschaaltje, schuimrollertje, mortelmixer geschikt voor accuboormachine, schuurpapier voor schuurmachine (korrel 100, 120, 180) flexibele beton cire spaan, microvezelroller voor presealer en PU coating, eventueel hoekspanen.

 

In onze webshop hebben wij diverse gereedschappen beschikbaar. Twijfelt u of uw spaan of ander gereedschap geschikt is om beton cire mee aan te brengen? Vraag het ons gerust!


Hoe lang zijn de beton cire producten houdbaar?

 • Poeders - houdbaar tot 12 maanden na de aankoopdatum
 • Kant & klare mortels - houdbaar tot 6 maanden na de aankoopdatum
 • Alle vloeistoffen  - houdbaar tot 6 maanden na de aankoopdatum.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt bezorgd?

De gemiddelde levertijd is 5-8 werkdagen, afhankelijk van de voorraad en levering vanuit de fabriek in Spanje. Indien we niet kunnen leveren binnen de gestelde levertijd dan nemen wij hierover contact met u op.


Kan ik mijn bestelling ook afhalen in de showroom?

Ja. U kunt dit bij het afronden van uw bestelling aangeven. Wanneer uw bestelling gereed staat nemen wij contact met u op om een geschikt moment af te spreken voor het afhalen van uw order.


Krijg ik een bevestiging van mijn bestelling?

Ja. Indien u uw bestelling heeft afgerond dan ontvangt u van ons een mail met hierin de gegevens van uw bestelling.

 

Wanneer uw order door ons is verzonden ontvangt u van ons een mail met hierin de track-en-trace gegevens voor het volgen van uw bestelling. Indien u heeft gekozen voor afhalen in Gouderak krijgt u bericht wanneer uw bestelling klaarstaat en plannen we hier graag een afspraak voor in.


Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, wat nu?

Neemt u alstublieft contact met ons op. Dit kan telefonisch, via WhatsApp of via e-mail. Op deze manier kunnen wij dit zo snel mogelijk voor u oplossen!

Waarom een workshop?

Er zijn een aantal voordelen van het volgen van een beton cire workshop:

 • Gemak: IEDEREEN kan beton cire aanbrengen.
 • Prijs: het is simpelweg een stuk goedkoper om zelf beton cire aan te brengen dan het te laten uitvoeren door een professional.
 • Informatief en uniek: naast dat het heel interessant is, is het ook nog eens heel leuk en uniek!

Kortom: een echte aanrader voor de doe-het-zelver


Waarom een workshop bij Beton cire Nederland?

Vanuit onze jarenlange ervaring maken wij uw project gegarandeerd een succes! Wij hebben ervaring met alle typen ondergronden, toepassingen, klanten, projecten, gereedschappen, coatings, onderhoudsmogelijkheden, en ga zo maar door.  We bewijzen het graag aan u.


Ik heb mij aangemeld voor een workshop, krijg ik hier een bevestiging van?

Indien u zich via onze website heeft aangemeld voor een workshop krijgt u na het afronden van uw bestelling een e-mail van ons. Hierin staan de gegevens van uw bestelling en praktische informatie over de workshop.


Wat zijn de kosten van de workshop?

De kosten voor de workshop zijn €50,- per persoon. Indien u na uw deelname aan de workshop minimaal 20 m² beton cire bij ons afneemt dan krijgt u de workshop kosten á €50,- retour als korting op uw bestelling. Zo is de workshop voor u dus geheel gratis!


Waar kan ik de workshop data vinden?

Per datum zijn 5-7 plekken beschikbaar, dus weer er snel bij om uw plek op de lijst te reserveren.


Hoe lang duurt de workshop?

De workshop duurt in totaal 2 uur. De invulling hiervan is enerzijds theorie - uitleg over het product beton cire - en anderzijds praktijk - het leren aanbrengen van beton cire.


Waar wordt de workshop gehouden?

Adres: Middelblok 134 A-D te Gouderak (Zuid-Holland)

Waarom Beton cire Nederland?

Beton cire Nederland levert onderscheid zich op kwaliteit, prijs, dienstverlening en expertise van alle andere partijen in de markt.

Wij leveren:

 • Producten: de best geprijsde complete pakketten voor elke klus!
 • Workshops: wij zorgen ervoor dat u zelf aan de slag kunt!
 • Professionele verwerkers voor uw klus!

Wij zijn daarnaast altijd bereikbaar voor vragen en advies voor uw project.


Wat is Beton cire Nederland?

Beton cire Nederland is een ervaren adviseur, handelaar en bemiddelaar voor beton cire en betonlook producten. Al sinds het begin van de opkomst van beton cire zijn wij betrokken op de markt, en leveren we de hoogste kwaliteit producten in samenwerking met onze fabriek in Spanje. 

 

Om de kwaliteit van de beton cire te waarborgen nemen wij onze producten af bij één producent en verkopen wij (in tegenstelling tot vele andere aanbieders) enkel complete systemen. Deze producten zijn naadloos op elkaar afgestemd en hierdoor ideaal in gebruik. Bij ons ontvangt u meerdere lagen beton cire en de benodigde vloeistoffen om van uw beton cire klus een succes te maken!


Kan ik langskomen om het product en de kleuren te bekijken?

Uiteraard! Onze showroom is op afspraak geopend dus neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak.


Hoe zijn jullie te bereiken?

 • Whatsapp/Tel: 06 469 55 408
 • E-mail: info@betoncirenederland.nl

Brengen jullie ook beton cire aan?

Het aanbrengen van beton cire kan door ons geregeld worden, echter hebben wij beperkte tijd en mogelijkheid om dit op korte termijn te doen. Wij raden het volgende aan:

 • Overweeg het zelf aan te brengen: naast dat het eenvoudig is, scheelt het enorm in de kosten! Volg hiervoor onze workshop
 • Zorg voor uw eigen vakman: heeft u een eigen verwerker? Ideaal. Stuur hem of haar gerust langs bij ons op de workshop, en uw project wordt gegarandeerd een succes.

Wat kost het laten aanbrengen van beton cire?

Uiteraard is dit volledig afhankelijk van de situatie van de locatie, de afstand, de hoeveelheid m², enzovoorts. Het is dus niet makkelijk om 1 prijs te geven. We kunnen echter wel een indicatie geven. 

 • Tussen de €100-€150 per m² (incl. materiaal). Startend vanaf 15m² > bij minder vierkante meters wordt het simpelweg te duur.

Vergeleken met de prijs van beton cire van €30-€37 per m² is het verschil enorm. Dit komt door het feit dat er veel verschillende lagen aangebracht moeten worden, en de stukadoor of verwerker dus veel verschillende keren langs moet komen.