· 

Beton cire kopen? Deze 4 tips mag je niet missen!


Beton cire is geschikt voor vele ondergronden, en een zeer populaire toepassing in badkamers, toiletten, keukens, meubels voor zowel bestaande huizen als nieuwbouw!


 


Wil je binnenkort aan de slag met beton cire? En heb je nog geen idee hoe je nou het beste product uitkiest? Dit begrijpen wij heel goed.


 


Om het makkelijker te maken hebben wij 4 belangrijke tips bij het kopen van beton cire voor jouw klus!


Tip 1: laat je adviseren en inspireren!


beton cire badkamer
Beton cire in de badkamer

Je bent op de goede weg! Je hebt dé plek gevonden om je te laten adviseren over welk product je moet kiezen voor jouw project. Maar we begrijpen ook dat alleen een product soms niet genoeg is. Je wilt ook weten hoe het eruit komt te zien!

 

Inspiratie

Wij hebben verschillende kanalen om te laten zien hoe jouw project eruit kan zien. Allereerst kun je op onze website de fotogalerij bekijken, maar daarnaast kun je ons ook vinden op Pinterest, Instagram (@betoncirenederland) en Facebook!

 

Advies

Daarnaast is het natuurlijk ook altijd fijn om gewoon een expert, iemand met ervaring te spreken over het product en de toepassing. Wij hebben hiervoor verschillende mogelijkheden. 

 • Workshop: de beste optie om in aanraking te komen met het product en de toepassing ervan! Eens in de twee weken gaan we in Gouderak (bij Gouda) aan de slag met beton cire theorie en praktijk! Verzeker jezelf hier van een plek!
 • Contact via telefoon (bellen en whatsapp) en mail. Via deze weg kun je ook een afspraak maken om langs te komen in Gouderak (bij Gouda) om inspiratie op te doen voor jouw project, en eventueel je product zelfs meteen mee te nemen uit onze opslag!


Tip 2: Vergelijk prijs én inhoud van beton cire pakketten


Als je naar beton cire zoekt vind je veel verschillende prijzen. De reden hiervan is dat de inhoud van pakketten en de kwaliteit van de beton cire verschilt. Een lagere prijs betekent dus niet meteen dat je een betere aankoop doet. Wat zijn de verschillen?

 1. Kwaliteit: dit is natuurlijk moeilijk om van te voren vast te stellen. Vanuit de website, het contact met de mensen en de ervaringen van andere klanten met het product moet je erachter komen of het product geschikt is voor jouw toepassing. Schroom niet om hierover contact met ons op te nemen.
 2. Inhoud van pakket: hier vind je meestal twee verschillen. Enerzijds verschilt het aantal lagen beton cire, en anderzijds verschillen de producten die er naast de beton cire nog in het pakket zitten dat je aanschaft! Over de volledigheid hoef je je bij Beton cire Nederland geen zorgen te maken. Wij bieden een compleet pakket, inclusief mortels en juiste coating.

Wij garanderen een volledig kwaliteitspakket (webshop) voor de beste prijs die je op de markt kunt vinden!Tip 3: Ga voor gemak!


Het aanbrengen van beton cire is geen klus die je in een dag kunt afronden. Gezien de droogtijd van de bewerking (bijvoorbeeld de primer) en de beton cire moet je soms even 'verplicht' vrij nemen van jouw klus. Uiteraard helemaal niet vervelend. Maar het hele project kan dus wel even duren. Hoe lang precies hangt af van het pakket.

 

Een indicatie van de tijd aan de hand van een voorbeeld:

 • Badkamerwand: deze natte ruimte vereist primer (1 laag), basis uitvlakmortel (1 laag), beton cire finish (2 lagen), presealer (1 laag) en PU coating (2 lagen). 7 stappen, die je in maximaal 7 dagen kunt uitvoeren. Wil je het sneller doen dan 7 dagen, betekent dit dus wel dat je meerdere momenten op een dag aan je project moet kunnen werken.

Uitvlakmortel?

De basis uitvlakmortel gebruik je als de ondergrond in de badkamer, voor waterdichtheid. Hierdoor garandeer je dat de beton cire niet gaat scheuren! Gips als ondergrond? Of een andere niet egale of sterke ondergrond? Dan adviseren wij onze premium uitvlakmortel.

 

Hoe wordt het gemakkelijker?

In de meeste gevallen is ons kant & klare product geschikt voor de klus. Kies je voor dit product, dan hoef je niet zelf de beton cire aan te maken met water. Dit haalt veel handelingen uit het proces, waardoor je het een stuk makkelijker maakt voor jezelf!Tip 4: Plan jouw project goed!


Zit je in een verbouwing, en heb je ook nog andere klussen die je uit moet voeren? Bedenk goed wanneer het het beste is dat de beton cire wordt toegepast!

 

Waar moet je over nadenken bij het toepassen van beton cire met betrekking tot overige projecten, of als los project?

 • Voorbereiding: wat moet er nog gebeuren voordat je aan de slag kunt met beton cire? Moet je eerst nog een workshop volgen? En wanneer is het product binnen bij Beton cire Nederland? Hoe moet de ondergrond bewerkt worden? Moeten we hier nog extra tijd voor rekenen?
 • Verwerkingsperiode: zoals we net hebben gelezen kan de verwerking 8-10 dagen duren. Houd hier rekening mee met betrekking tot de tijd die je reserveert voor het project!
 • Drogen: na het aanbrengen van beton cire met coatings moet de beton cire idealiter nog een aantal weken goed drogen (geen voorwerpen op het aanrecht zetten bijvoorbeeld). Dit is ook belangrijk om rekening mee te houden!

Extra tip: vergeet de overige producten niet!


Naast het beton cire pakket zijn er ook nog aanvullende producten die onmisbaar zijn bij het aanbrengen van beton cire en de stappen die je doorloopt:

 

Compleet gereedschapsset (webshop)

 • Flexibele spaan (25 cm), voor het op de goede manier toepassen van de beton cire!
 • Mortelmixer, geschikt voor de accuboormachine, om het pigment te mengen met de beton cire!
 • Rollers (schuimroller/microvezel) voor het aanbrengen van de primer, presealer en coating (incl. bakjes).
 • Schepje om de beton cire uit de emmer te scheppen.

Eventueel: hoekspanen voor het afwerken van inwendige en uitwendige hoeken! En vergeet geen schuurpapier, korrel 100, 120 en 180.

 

Al de benodigdheden kun je ook terugvinden in onze webshop!


Meer weten?


Bekijk ook onze andere blogs:

 • Tips voor het beton cire op het aanrecht
 • Tips voor beton cire in de badkamer
 • Tips: Wat is nu kwalitatief goed en geschikt materiaal?

Reactie schrijven

Commentaren: 0