BETON CIRE BADKAMER


GESCHIKTE PRODUCTEN


Beton cire - kant & klaar

Nummer 1 keuze voor toepassing in uw badkamer dankzij de 4 lagen beton cire en finish fijn afwerklaag!

Beton cire - finish fijn

Perfect product voor in de badkamer. Verschil met kant & klaar is dat u deze zelf moet mengen!

Beton cire - standaard

Ook dit product is zeer geschikt voor in de badkamer. Net als de finish fijn moet u deze zelf mengen!WILT U BETON CIRE IN UW BADKAMER TOE GAAN PASSEN?

Is uw badkamer nu dan eindelijk toe aan die lang uitgestelde make-over en wilt u uw badkamer graag een stoere, industriële uitstraling geven? Kies dan voor beton cire! Dit geeft uw badkamer een geheel andere uitstraling, stoer én fris! Beton cire is een mortel op basis van cement en is hierdoor super sterk en kras vast. Door het aanbrengen van de PU coating als waterkerende laag over uw beton cire voorkomt u dat er water in het beton cire terecht komt waardoor er scheurvorming kan ontstaan. 

Om de werking tegen te gaan van uw beton cire wand of vloer hebben wij enkele belangrijke TIPS voor u zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw vernieuwde badkamer;

  1. Zorg dat u de inwendige hoeken van uw badkamer wand goed voorbereid met kimband om te voorkomen dat hier vocht doorheen kan komen. Kimband is aan te schaffen bij iedere bouwmarkt en zorgt voor een waterdichte vloer-wand/wand- wand overgang.
  2. Snij met het puntje van uw spaan de gesmeerde beton cire lagen in om te voorkomen dat dit in gaat scheuren. Het blijft een badkamer waar een hoge lucht-vochtigheid is en door het insnijden van de beton cire is dit vrij om te werken zonder dat er scheurvorming op kan treden. De hoeknaad kunt u hierna afkitten met een transparante zuurvrije siliconen kit.
  3. Hoewel beton cire uitermate geschikt is voor het gebruik in uw badkamer raden wij niet aan om beton cire toe te passen op plaatsen waar geregeld water blijft staan, bijvoorbeeld op de vloer van uw inloopdouche. Dit om te voorkomen dat het stilstaande water achter de beton cire terecht kan komen waardoor er vlekken en/of scheuren in uw wand of vloer zullen ontstaan.

IS MIJN BADKAMER GESCHIKT VOOR BETON CIRE?

Nagenoeg alle ondergronden zijn geschikt om beton cire op aan te brengen. Indien de ondergrond stevig is en er niet tot nauwelijks werking in zit is deze prima geschikt voor beton cire. Waarbij het zeer raadzaam is om de douche niet in gips te laten stucen maar in een cementgebonden mortel ter voorbereiding op beton cire! Ook over tegels is de verwerking met beton cire mogelijk! Bekijk onze tips omtrent de behandeling van de ondergrond vóórdat u start met het aanbrengen van de beton cire. Op deze manier heeft u eindeloos plezier van uw beton cire badkamer! Wilt u uw project zelf gaan uitvoeren? Meld u dan vooral aan voor één van onze workshops. Tijdens deze workshop kunt u zelf gevoel krijgen met het product en de verschillende mogelijkheden ervan en krijgt u tijd om zelf beton cire te smeren. Heeft u voordat u de workshop gaat volgen al vragen over het gebruik van beton cire of technische vragen met betrekking tot uw project? Dan raden wij aan om deze van tevoren op te schrijven zodat u deze tijdens de workshop aan onze beton cire specialist kunt stellen. Wij helpen u graag! Indien u beton cire voor uw badkamer bij ons besteld krijgt u hierbij een uitgebreide handleiding meegestuurd zodat u stap voor stap de beton cire aan kunt brengen conform de voorgeschreven volgorde, mengverhoudingen en droogtijden.KAN IK BETON CIRE OVER MIJN BESTAANDE TEGELS AANBRENGEN?

Heeft u tegels in uw badkamer en denkt u eraan om beton cire toe te passen? Laat de tegels dan vooral zitten! Dit scheelt u een hoop werk en dit maakt de ondergrond extra stevig voordat u de beton cire hierover aanbrengt. Naast beton cire verkopen wij uitvlak mortels op cement basis in combinatie met vezeldoeken. Op deze manier kunt u uw tegelwand of vloer gemakkelijk strak en glad krijgen en heeft u een stevige en vooral egale basis voor het aanbrengen van uw beton cire.


IK HEB VLOERVERWARMING IN MIJN BADKAMER, KAN IK DAN BETON CIRE OP MIJN VLOER TOEPASSEN?

Jazeker, dat kan. De vloerverwarming moet het opstart protocol hebben doorlopen. Pas dan altijd eerst onze flexibele mortel met gaas toe voordat u gaat starten met het verwerken van de beton cire. Zo heeft de beton cire een stevige basis. Zorg er wel voor dat tijdens de verwerking van de beton cire de vloerverwarming uit staat en dat u deze als het klaar is rustig opstookt om scheurvorming te voorkomen.


HOE MOET IK DE BETON CIRE IN MIJN BADKAMER AANBRENGEN?

U kunt de beton cire aanbrengen volgens de handleiding welke bijgeleverd wordt bij uw bestelling. Indien u heeft gekozen om over uw bestaande tegelwerk heen te gaan werken dient u de uitvlakmortel en vezeldoek (gaas) aan te schaffen, verkrijgbaar via onze productgroep 'toebehoren'. De uitvlakmortel dient u met ca. 6 liter water aan te maken waarna u dit verdeeld over het te smeren oppervlak. Nadat u het bijgeleverde vezeldoek op maat heeft geknipt kunt u dit in de gesmeerde laag ‘drukken’. Het aanbrengen van de beton cire gaat globaal volgens de volgende stappen, uitgebreide informatie over mengverhoudingen en droogtijden is te vinden in onze gratis handleiding.

 

 1. Zorg dat de ondergrond - welke geschikt is voor het aanbrengen van beton cire - stof- en vochtvrij is
 2. Breng de beton cire primer aan voor een goede hechting van de beton cire aan de ondergrond
 3. Maak de beton cire pasta aan voor het smeren van de eerste laag - volgens de verhoudingen in de handleiding
 4. Indien de eerste laag is gesmeerd en deze voldoende droog is kan deze licht worden opgeschuurd.
 5. Herhaal stap 3 en 4 voor het verwerken van de tweede laag beton cire
 6. Afhankelijk van of u de beton cire standaard of de beton cire finish fijn heeft besteld dient u een derde en vierde laag beton cire te smeren. Ook deze laag dient u - nadat deze voldoende droog is - op te schuren voordat u de vierde laag kunt aanbrengen.
 7. Nu dient u de presealer aan te brengen voor een goede hechting tussen de beton cire en de PU coating uit de volgende stap.
 8. Meng de PU componenten volgens de voorgeschreven verhoudingen voor de PU coating laag en breng deze twee-/driemaal aan voor een waterdichte afwerklaag van uw beton cire wand of vloer.

WILT U BETON CIRE VOOR UW BADKAMER BESTELLEN?

Bent u overtuigd en wilt u beton cire voor uw badkamer bestellen? Bekijk dan ons ruime assortiment aan beton cire producten. Hier kunt u het juiste type beton cire voor uw project kiezen en vervolgens uw beton cire badkamer pakket naar keuze samenstellen. Kies de juiste kleur, de juiste hoeveelheid (oppervlakte) en de gewenste afwerking voor uw badkamer project.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen om de beton cire voor u te laten aanbrengen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website of via het nummer 0182-522555. We helpen u graag om uw project tot een succes te maken!


Ik ben bezig met de verwerking van beton cire in mijn badkamer en heb een (dringende) vraag

Voor vragen of als u ergens tegenaan loopt adviseren wij altijd om contact met ons op te nemen zodat wij u van advies kunnen voorzien en u zonder problemen uw project af kunt maken! Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 0182-522555 of laat uw gegevens achter via ons contactformulier en we nemen z.s.m. contact met u op!


beton cire wastafel