Beton cire in de badkamer

IDEAAL ALS BADKAMER AFWERKING - WATERAFSTOTEND ÉN GEMAKKELIJK IN HET ONDERHOUD


ALGEMENE INFORMATIE


Beton cire badkamer - Beton cire Nederland

Beton cire in de badkamer

Badkamers en beton cire - de perfecte combinatie! Het is de meest populaire toepassing bij onze klanten. Zeker na het volgen van onze handleiding en workshop (fysiek én digitaal) wordt het een gegarandeerd succes.

 

Waterdichtheid

Beton cire in de badkamer niet waterdicht? Bij ons wel! De juiste mortels voor de vloer en wand, en coating voor over de beton cire garanderen dat er geen problemen ontstaan.

 

Wand en vloer

Wilt u beton cire op de wand of de vloer toepassen? Dat kan. Hiervoor hebben wij 2 verschillende producten. Bekijk ze hieronder of zie de producten in de webshop, wand of vloer, en selecteer natte cel (link naar webshop).

 

Kleuren

Alles is mogelijk. Onze 40 standaardkleuren, of zelfs een RAL of NCS kleur.

 

Gereedschappen

Bij ons vindt u alle juiste gereedschappen voor uw klus. Smeer met een beton cire spaan, werk af met een hoekspaan, en gebruik onze mixer om de beton cire met het pigment te mengen.

 

Ondergrond

Vrijwel alle ondergronden zijn geschikt voor beton cire. Twijfelt u over de ondergrond? Laat in het opmerkingenveld bij uw bestelling even uw opmerking achter, dan zorgen wij voor het juiste product.


PRODUCTEN


Onze producten zijn inclusief de juiste  mortels.

Beton cire op de wand in uw badkamer

Wilt u beton cire aanbrengen op uw wand in de badkamer? Dat kan! We hebben hiervoor de basis uitvlakmortel, die in combinatie met de twee finishlagen van beton cire een perfecte beton cire wand creëert.

 

Waarom is er een apart wand- en vloerproduct?

Voor de vloer gebruiken wij de premium uitvlakmortel. Bovenop deze uitvlakmortel moeten 2 basislagen en 2 finishlagen beton cire worden toegepast, als gevolg van de belasting. Dit is voor de wand niet nodig, waardoor we hiervoor de basis uitvlakmortel gebruiken,  wat sneller aan te brengen is, en goedkoper is! De kwaliteit is exact hetzelfde, namelijk ijzersterk en waterdicht!

Beton cire op de badkamervloer

Ook op de vloer van uw badkamer is het toepassen van beton cire goed mogelijk. Hiervoor gebruiken we een premium uitvlakmortel, die de waterdichtheid garandeert en scheurvorming tegengaat. 

 

Waarom is er een apart vloerproduct?

Zie hiervoor de informatie bij het wandproduct.

 

Welke ondergronden zijn geschikt voor het toepassen van beton cire?

Zie hiervoor onze kennisbank!PROJECTEN - INSPIRATIE


Badkamer - Kleur Pardo Ocre

Badkamer beton cire - Esther Olivier - Beton cire Nederland Pardo Ocre

Project

In dit project zijn de wanden ingesmeerd met beton cire. Er zijn wedi-platen gebruikt om beton cire op aan te brengen. Onder de wastafel is de beton cire op hechthout aangebracht.

 

Product

Bij dit project is kant en klare beton cire voor de wand gebruikt (naar de webshop).  

 

Kleur

De gekozen kleur is Pardo Ocre. Een zandkleurige tint, erg populair in badkamers waar een wat lichtere kleur gewenst is. Zoals te zien is op de foto is de kleur goed te combineren met wit, zwart en donkerdere bruintinten. Meer kleuren zien?

 

Meer lezen?

Over het project is een blog geschreven door Esther. Lees haar verhaal, hoe ze het heeft aangebracht en meer ervaringen hier!


Badkamer - Kleur Grijs 40%

Betonlook badkamer - kleur grijs 40% Beton cire Nederland

Project

In dit project zijn de badkamerwanden (totaal: 35m2) ingesmeerd met beton cire. De kant & klare beton cire is gebruikt in combinatie met de Premium uitvlakmortel en een beton cire spaan.

 

Product

Bij dit project is kant en klare beton cire voor de wand gebruikt (naar product in webshop).  Daarnaast is het product ook in de douche gebruikt.

 

Kleur

De gekozen kleur is Grijs 40%. Meer kleuren zien?

Betonstuc badkamer - Kleur Grijs 40% - Beton cire Nederland


Badkamermeubel betonlook - Beton cire Nederland

Meer lezen? Lees de blog hier.

Douche beton cire - Beton cire Nederland Grijs

Voorbehandeld met kimband en premium uitvlakmortel met gaas.ADVIES & VEELGESTELDE VRAGEN


Wat zijn geschikte ondergronden?

Misschien wel de meest belangrijke vraag, gezien het feit dat beton cire een prachtig product is, als het op de juiste manier wordt toegepast! Helaas krijgen we nog vaak te horen dat beton cire niet geschikt is voor de badkamer, terwijl dat juist wel zo is! Dit is bij onze klanten juist één van de meest populaire toepassingen. 

 

Alle ondergronden zijn geschikt, mits de juiste producten worden gebruikt. Bij ons kunt u er vanuit gaan dat u de juiste producten geleverd krijgt, en het juiste advies, om uw klus goed af te ronden. 

 

Kijk voor alle geschikte ondergronden in onze kennisbank!

Beton cire over tegels

Wilt u beton cire aanbrengen op een vloer of wand waar nog tegels zitten? Met de door ons uitgekozen uitvlakmortels is het geen probleem om direct over de tegels heen te gaan. Gewoon laten zitten dus, scheelt een hoop werk!

 

Meer informatie?

Beton cire over vloerverwarming

Beton cire is ook in combinatie met vloerverwarming mogelijk. De volgende stappen dienen doorlopen te zijn voordat u beton cire toepast:

  1. Het opstartprotocol van de vloerverwarming moet zijn doorlopen: raadpleeg hiervoor de handleiding van de vloerverwarming.
  2. De uitvlakmortel premium moet zijn toegepast voor het aanbrengen van de beton cire.

Belangrijk: de vloerverwarming moet uit blijven tijdens het toepassen van de beton cire. Start deze langzaam weer op nadat de beton cire is aangebracht.

Onze waterdichte uitvlakmortels

Basis uitvlakmortel beton cire ondergrond

Voor de wand leveren wij een basis uitvlakmortel, welke de 2 basislagen beton cire vervangt. Hierdoor kunt u sneller door het proces heen, en bent u voordeliger uit. De kwaliteit blijft hetzelfde!

Premium uitvlakmortel met gaas beton cire

Voor de vloer leveren wij de premium uitvlakmortel, waarmee het beton cire scheurvrij is, en waterdicht. Deze uitvlakmortel leveren wij voor kritische ondergronden, ondergronden die kunnen werken, of als bijvoorbeeld voorbereiding op een douche.


Benodigdheden

Gereedschap beton cire benodigdheden

Kimband

Een combinatie van pasta en vezelachtig tape. Te gebruiken om badkamers waterdicht te maken. Het wordt voorafgaand aan de uitvlakmortel met gaas toegepast. Op deze manier kan je de kimband netjes wegwerken en kan je zonder problemen de beton cire gaan aanbrengen.

 

Mortels

Zoals hierboven al beschreven is het in de badkamer nodig om een mortel toe te passen, zodat de beton cire waterdicht is, en niet gaat scheuren na verloop van tijd.

 

Beton cire gereedschappen (zie foto)

Wij hebben een standaard gereedschapsset (webshop) samengesteld, met hierin verschillende rollers voor primer, presealer en PU coating. Daarnaast vindt u in het gereedschapsset een mortelmixer om de beton cire te mixen, een schepje voor de beton cire, en uiteraard de onmisbare beton cire spaan!

Behandeling van het beton cire

Om ervoor te zorgen dat de aangebrachte beton cire zo lang mogelijk in goede staat blijft, hebben wij enkele tips voor de behandeling van de beton cire.

  1. Zorg dat er geen water blijft staan op uw beton cire wand of vloer, dit kan uiteindelijk voor vlekken gaan zorgen.
  2. Schoonmaken? Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor blijft de waterkerende coating intact en gaat deze zo lang mogelijk mee.


beton cire badkamer budget