Beton cire in de badkamer

IDEAAL ALS BADKAMER AFWERKING - WATERAFSTOTEND ÉN GEMAKKELIJK IN HET ONDERHOUD


Instructievideo

Doe-het-zelf beton cire aanbrengen in de badkamer! Bekijk onze video's om te zien hoe je zelf beton cire aanbrengt, zelfs in de badkamer.

 

Bereid je voor op het aanbrengen van de beton cire door kimband toe te passen in de hoeken, en daarna de premium uitvlakmortel van Beton cire Nederland eroverheen te smeren.

 

Al onze pakketten zijn compleet en worden samengesteld op basis van jouw ondergrond. Vragen? Neem contact met ons op via WhatsApp via 06-46955408 of info@betoncirenederland.nl.BETON CIRE PRODUCTEN VOOR IN DE BADKAMER

Beton cire op de wand in uw badkamer

Wilt u beton cire aanbrengen op uw wand in de badkamer? Dat kan! We hebben hiervoor de basis uitvlakmortel, die in combinatie met de twee finishlagen van beton cire een perfecte beton cire wand creëert.

 

Waarom is er een apart wand- en vloerproduct?

Voor de vloer gebruiken wij de premium uitvlakmortel. Bovenop deze uitvlakmortel moeten 2 basislagen en 2 finishlagen beton cire worden toegepast, als gevolg van de belasting. Dit is voor de wand niet nodig, waardoor we hiervoor de basis uitvlakmortel gebruiken,  wat sneller aan te brengen is, en goedkoper is! De kwaliteit is exact hetzelfde, namelijk ijzersterk en waterdicht! 

Beton cire op de badkamervloer

Ook op de vloer van uw badkamer is het toepassen van beton cire goed mogelijk. Hiervoor gebruiken we een premium uitvlakmortel, die de waterdichtheid garandeert en scheurvorming tegengaat. 

 

Beton cire toepassen op de vloer van uw inloopdouche?

Dit raden wij niet aan. Door de afloop van uw vloer blijft er in de hoek nagenoeg altijd iets van water staan. De kans op scheurvorming of vochtproblemen is hierdoor - zeker bij de aansluiting met uw drain - groot. Om dit te voorkomen raden wij dit dus af. De badkamer vloer zelf is geen enkel probleem zoals hierboven aangegeven.

 

Welke ondergronden zijn geschikt voor het toepassen van beton cire?

Zie hiervoor onze kennisbankBeton cire badkamer zandtint
Betonlook badkamer wanden zandtint
Beton cire zand kleur

Project: Badkamer wanden voorzien van beton cire

ProductBeton cire - kant & klaar voor gebruik op de wand

Kleur: Perla - wilt u meer kleuren zien? Dat kan hier

Bijzonderheden: Dit project is door de klant zelf voorzien van beton cire na het volgen van een (online) workshop


Betoncire badkamer
Badkamer beton cire zandtint
Betonlook lichtbruin

Project: Badkamer wanden en werkbladen voorzien van beton cire

ProductenBeton cire - wand (kant & klaar) en beton cire - aanrecht/werkblad (kant & klaar)

Kleur: Pardo Ocre - wilt u meer kleuren zien? Dat kan hier

Bijzonderheden: Over het project is een blog geschreven door Esther. Lees haar verhaal, hoe ze het heeft aangebracht en meer ervaringen hier!


Beton cire badkamer grijs
Industriele badkamer beton cire
Beton cire kleur grijs

Project: Badkamer wanden voorzien van beton cire

ProductenBeton cire - kant & klaar voor gebruik op de wand

Kleur: Gris 40% wilt u meer kleuren zien? Dat kan hier

Bijzonderheden: De bestaande tegelwanden zijn voorzien van onze premium uitvlakmortel voor een stevige en vlakke basis voor de beton cire


Beton cire antraciet
Betonlook badkamer donkergrijs
Beton cire donkergrijs

Project: Badkamer wanden voorzien van beton cire

ProductenBeton cire - kant & klaar voor gebruik op de wand

Kleur: Gris 80% wilt u meer kleuren zien? Dat kan hier

Bijzonderheden: Dit project is door de klant zelf voorzien van beton cire na het volgen van een (online) workshop


ADVIES & VEELGESTELDE VRAGEN


Wat zijn geschikte ondergronden?

Misschien wel de meest belangrijke vraag, gezien het feit dat beton cire een prachtig product is, als het op de juiste manier wordt toegepast! Helaas krijgen we nog vaak te horen dat beton cire niet geschikt is voor de badkamer, terwijl dat juist wel zo is! Dit is bij onze klanten juist één van de meest populaire toepassingen. 

 

Alle ondergronden zijn geschikt, mits de juiste producten worden gebruikt. Bij ons kunt u er vanuit gaan dat u de juiste producten geleverd krijgt, en het juiste advies, om uw klus goed af te ronden. 

 

Kijk voor alle geschikte ondergronden in onze kennisbank


Beton cire en onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de aangebrachte beton cire zo lang mogelijk in goede staat blijft, hebben wij enkele tips voor de behandeling van de beton cire.

  1. Zorg dat er geen water blijft staan op uw beton cire wand of vloer, dit kan uiteindelijk voor vlekken gaan zorgen.
  2. Schoonmaken? Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor blijft de waterkerende coating intact en gaat deze zo lang mogelijk mee.

Kan ik beton cire over tegels toepassen?

Wilt u beton cire aanbrengen op een vloer of wand waar nog tegels zitten? Met de door ons uitgekozen uitvlakmortels is het geen probleem om direct over de tegels heen te gaan. Gewoon laten zitten dus, scheelt een hoop werk!

 

Meer informatie?


Kan beton cire over vloerverwarming?

Beton cire is ook in combinatie met vloerverwarming mogelijk. De volgende stappen dienen doorlopen te zijn voordat u beton cire toepast:

  1. Het opstartprotocol van de vloerverwarming moet zijn doorlopen: raadpleeg hiervoor de handleiding van de vloerverwarming.
  2. De uitvlakmortel premium moet zijn toegepast voor het aanbrengen van de beton cire.

Belangrijk: de vloerverwarming moet uit blijven tijdens het toepassen van de beton cire. Start deze langzaam weer op nadat de beton cire is aangebracht.Benodigdheden

Gereedschap beton cire benodigdheden

Kimband

Een combinatie van pasta en vezelachtig tape. Te gebruiken om badkamers waterdicht te maken. Het wordt voorafgaand aan de uitvlakmortel met gaas toegepast. Op deze manier kan je de kimband netjes wegwerken en kan je zonder problemen de beton cire gaan aanbrengen.

 

Beton cire gereedschappen (zie foto)

Wij hebben een standaard gereedschapsset (webshop) samengesteld, met hierin verschillende rollers voor primer, presealer en PU coating. Daarnaast vindt u in het gereedschapsset een mortelmixer om de beton cire te mixen, een schepje voor de beton cire, en uiteraard de onmisbare beton cire spaan!

 

Mortels

Zoals hierboven al beschreven is het in de badkamer nodig om een mortel toe te passen, zodat de beton cire waterdicht is, en niet gaat scheuren na verloop van tijd.

 

Basis uitvlakmortel beton cire ondergrond

Voor de wand leveren wij een basis uitvlakmortel, welke de 2 basislagen beton cire vervangt. Hierdoor kunt u sneller door het proces heen, en bent u voordeliger uit. De kwaliteit blijft hetzelfde!

Premium uitvlakmortel met gaas beton cire

Voor de vloer leveren wij de premium uitvlakmortel, waarmee het beton cire scheurvrij is, en waterdicht. Deze uitvlakmortel leveren wij voor kritische ondergronden, ondergronden die kunnen werken, of als bijvoorbeeld voorbereiding op een douche.