Beton cire

ALLES WAT U WILT WETEN OVER DEZE INDUSTRIËLE LOOK VOOR IN HUIS
Wat is beton cire?

Beton cire een is een populaire en moderne afwerking voor uw huis, waarmee je een industriële betonlook creëert. Het wordt ook wel betonstuc genoemd. Van oorsprong komt het product uit Frankrijk. Het woord betekent letterlijk vertaald gewaxt / gewreven beton en is een stucmortel op basis van cement.

 

Spanje is de oorsprong van onze beton cire. Al jaren werken we samen met onze fabrikant uit Valencia, die op basis van onze ervaringen en die van onze verwerkers wijzigingen en innovaties doorvoert in het product.

 

De meest belangrijke eigenschappen, waardoor dit product zo populair is:

 • Krachtige, industriële uitstraling
 • Slijtvast
 • Naadloos
 • Watervast
 • Weinig onderhoud

 Een aantal voordelen van beton cire uitgelicht:

 •  Vrijwel overal toepasbaar: alle ondergronden zijn geschikt, mits deze vormvast en vlak zijn. Sommige ondergronden dienen bewerkt te worden voor beton cire aangebracht kan worden. Dit is gemakkelijk op te lossen. 
 • Onderhoud: beton cire is gemakkelijk in onderhoud doordat het naadloos is, en geen voegen heeft die vuil kunnen worden in bijvoorbeeld de badkamer. Ook het aanrecht en de tafel neemt u gemakkelijk af.
 • Vele kleuren: er zijn vele kleurmogelijkheden, zoals onze 16 standaardkleuren. Kies de kleur die het beste past bij uw inrichting.
 • Water- en oliebestendig: door de waterdichte coating en sterkte van het product is de beton cire bestendig tegen allerlei soorten vloeistoffen, hitte en krassen.


Kan iedereen beton cire aanbrengen?

Ja. Beton cire aanbrengen is vrij eenvoudig en goed te doen voor iedereen. Daarnaast worden er regelmatig workshops verzorgd (eens per twee weken bij Beton cire Nederland) – praktijk en theorie – waarin een ervaren vakman je alle kneepjes van het vak leert. Daarnaast krijg je bij het product een handleiding om het aanbrengen nog meer te vergemakkelijken.

 

Beton cire Nederland garantie: na het volgen van een workshop en de tips door ons gegeven wordt jouw project een succes!


Wat is de prijs van beton cire?

Er zijn in de markt grote prijsverschillen als het gaat om beton cire producten. Wij bieden een eerlijke prijs aan, voor een compleet beton cire pakket met de beste kwaliteit beton cire. Geen zorgen dus over ontbrekende zaken, slechte kwaliteit, of duurkoop. Prijzen voor beton cire die wij zien in de markt:

 • Productprijzen lopen uiteen van €30-€50 per m2. Let goed op of uw een compleet pakket koopt. Bij vele leveranciers ontbreekt bijvoorbeeld de waterkerende coating of de primer. Deze dienen in zo'n geval los bijbesteld te worden.

Beton cire laten aanbrengen?

Het aanbrengen kan aanvoelen als ‘prijzig’ als gevolg van het aantal handelingen. Voor elke stap (afhankelijk van het type beton cire kan dit tot 9 of 10 stappen gaan), dient de verwerker apart langs te komen.

 • Indicatie: €130-€140 per m2 bij een kleiner oppervlak, een lagere prijs bij meer vierkante meters. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!


Pakketten van Beton cire Nederland

Onze totaalpakketten hebben een stevige mortel (wanneer benodigd), beton cire basislagen en finishlagen. Beton cire is gemakkelijk te onderhouden én aan te brengen! Het zelf smeren van beton cire is nog nooit zo makkelijk geweest. Indien u een bestelling bij ons plaatst van beton cire kant & klaar krijgt u een voorgemengde kleurloze pasta. Meng hier enkel de reeds afgewogen kleurstof aan toe en u kunt aan de slag!

 

Geen gedoe met het mengen van de beton cire poeder en water en het afwegen hiervan. Alles is al voor u gedaan! Leverbaar in onze 16 standaard kleuren of een RAL- of NCS kleur naar keuze.

 

Ons standaard pakket
Kant & klaar, kies eenvoudig het gereedschap wat u nodig heeft, per 5 m² oppervlakte. Heeft u 10, 15 of 30 m² beton cire kant en klaar nodig? Dan kunt u eenvoudig het pakket meerdere keren bestellen.


Zijn er verschillende soorten beton cire?

Je komt beton cire in vele vormen tegen op de markt. 4 belangrijke elementen:

 1. Kwaliteit: er bestaat een groot verschil in de kwaliteit van verschillende producten. De enige manier om hierachter te komen is door te testen en producten te gebruiken die zich bewezen hebben. Zoals gezegd garanderen wij een ijzersterk product.
 2. Het aantal lagen beton cire: het aantal lagen beton cire is bepalend voor de sterkte van het eindproduct. Wij raden voor een decoratieve toepassing 2 lagen aan, voor bijvoorbeeld een badkamer 4 lagen beton cire.
 3. Poeder- of pastavorm: beton cire kan zowel in poedervorm of in een pasta worden aangeleverd. De poeder dient vermengd te worden met water, waarna het ook een pasta wordt. Wij hebben beide typen beton cire. Het verschil is in principe het gemak van een kant-en-klare pasta tegenover poeder wat nog vermengd moet worden (en zelf afgewogen)
 4. Typen beton cire: er zijn verschillende typen beton cire voor verschillende toepassingen. De meest voorkomende typen zijn bij ons de grueso (basislaag) en de fino (finishlaag). 2 lagen van elk type worden toegepast in bijvoorbeeld een badkamer. Ook de kant-en-klare beton cire bestaat uit bovenstaande typen beton cire. 

Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat u de juiste producten heeft voor de ondergrond en de toepassing!


De belangrijkste beton cire tips op een rij

 • Neem de tijd voor je project. Het drogen van beton cire neemt flink wat tijd in beslag.
 • Gebruik een compleet pakket van één levercier; zo voorkomt u problemen met de toepassing en hechting.
 • Een goede voorbereiding van de ondergrond is essentieel; ga hier goed mee om zodat je geen scheuren krijgt!
 • Een beton cire spaan of spackmes is essentieel voor de juiste verwerking van de beton cire!
 • Beton cire is geen normale stuc; maak dus bij het glak maken nooit gebruik van water!
 • Wacht met het plaatsen van objecten op de beton cire. De waterkerende coating moet eerst goed drogen!