Beton cire

ALLES WAT U WILT WETEN OVER DEZE INDUSTRIËLE LOOK VOOR IN HUIS


Betonlook badkamer

U vindt hier alles wat u moet weten over beton cire:

 • Wat is beton cire?
 • Wat zijn de prijzen van beton cire?
 • Beton cire aanbrengen
 • Verschillen in beton cire: Beton cire Nederland vs. de markt
 • Populaire toepassingen
  • Badkamer
  • Keuken
  • Wand
  • Vloer
  • Meubels
 • De belangrijkste beton cire tips op een rij!

Wij zijn Beton cire Nederland, en wij leveren al meer dan 10 jaar beton cire van topkwaliteit, en alle overige benodigdheden, aan doe-het-zelvers en professionals in de Benelux! 


Wat is beton cire?


Beton cire een is een populaire en moderne afwerking voor uw huis, waarmee je een industriële betonlook creëert. Het wordt ook wel betonstuc genoemd. Van oorsprong komt het product uit Frankrijk. Het woord betekent letterlijk vertaald gewaxt / gewreven beton en is een stucmortel op basis van cement.

 

Spanje is de oorsprong van onze beton cire. Al jaren werken we samen met onze fabrikant uit Valencia, die op basis van onze ervaringen en die van onze verwerkers wijzigingen en innovaties doorvoert in het product.

 

De meest belangrijke eigenschappen, waardoor dit product zo populair is:

 • Krachtige, industriële uitstraling
 • Slijtvast
 • Naadloos
 • Watervast
 • Weinig onderhoud

 Een aantal voordelen van beton cire uitgelicht:

 •  Vrijwel overal toepasbaar: alle ondergronden zijn geschikt, mits deze vormvast en vlak zijn. Sommige ondergronden dienen bewerkt te worden voor beton cire aangebracht kan worden. Dit is gemakkelijk op te lossen. 
 • Onderhoud: beton cire is gemakkelijk in onderhoud doordat het naadloos is, en geen voegen heeft die vuil kunnen worden in bijvoorbeeld de badkamer. Ook het aanrecht en de tafel neemt u gemakkelijk af.
 • Vele kleuren: er zijn vele kleurmogelijkheden, zoals onze 40 standaardkleuren. Kies de kleur die het beste past bij uw inrichting.
 • Water- en oliebestendig: door de waterdichte coating en sterkte van het product is de beton cire bestendig tegen allerlei soorten vloeistoffen, hitte en krassen.
Wat is de prijs van beton cire?


Er zijn in de markt grote prijsverschillen als het gaat om beton cire producten. Wij bieden een eerlijke prijs aan, voor een compleet beton cire pakket met de beste kwaliteit beton cire. Geen zorgen dus over ontbrekende zaken, slechte kwaliteit, of duurkoop. De prijzen van Beton cire Nederland vergeleken met de prijzen die we tegenkomen in de markt:

 • Beton cire Nederland: €37,- per m2 voor het meest complete pakket (kant en klaar) bij Beton cire Nederland, deze wordt voor intensieve toepassingen ingezet (badkamer, aanrechtblad, toepassingen waar water komt). Andere (goedkopere) pakketten voor intensieve toepassingen zijn de finish fijn en vloer, pakketten waarbij de beton cire (poeder) zelf gemengd moet worden met water. Voor €18,- per m2 heb je al een compleet budgetpakket, toepasbaar op bijvoorbeeld een wand in de woonkamer.
 • De markt: prijzen lopen uiteen van €30-€50 per m2. Let goed op of uw een compleet pakket koopt. Bij vele leveranciers ontbreekt bijvoorbeeld de waterkerende coating of de primer. Deze dienen los bij besteld te worden.

Het aanbrengen kan aanvoelen als ‘prijzig’ als gevolg van het aantal handelingen. Voor elke stap (afhankelijk van het type beton cire kan dit tot 9 of 10 stappen gaan), dient de verwerker apart langs te komen.

 • Indicatie: €130-€140 per m2 bij een kleiner oppervlak, een lagere prijs bij meer vierkante meters. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor uw project.

Beton cire Nederland garantie: wij bieden het beste prijs/kwaliteitsproduct van Nederland. Geen gedoe achteraf!


Kan iedereen beton cire aanbrengen?


Ja. Beton cire aanbrengen is vrij eenvoudig en goed te doen voor iedereen. Daarnaast worden er regelmatig workshops verzorgd (eens per twee weken bij Beton cire Nederland) – praktijk en theorie – waarin een ervaren vakman je alle kneepjes van het vak leert. Daarnaast krijg je bij het product een handleiding om het aanbrengen nog meer te vergemakkelijken.

 

Beton cire Nederland garantie: na het volgen van een workshop en de tips door ons gegeven wordt jouw project een succes!
Zijn er verschillende soorten beton cire?


Je komt beton cire in vele vormen tegen op de markt. 4 belangrijke elementen:

 1. Kwaliteit: er bestaat een groot verschil in de kwaliteit van verschillende producten. De enige manier om hierachter te komen is door te testen en producten te gebruiken die zich bewezen hebben. Zoals gezegd garanderen wij een ijzersterk product.
 2. Het aantal lagen beton cire: het aantal lagen beton cire is bepalend voor de sterkte van het eindproduct. Wij raden voor een decoratieve toepassing 2 lagen aan, voor bijvoorbeeld een badkamer 4 lagen beton cire.
 3. Poeder- of pastavorm: beton cire kan zowel in poedervorm of in een pasta worden aangeleverd. De poeder dient vermengd te worden met water, waarna het ook een pasta wordt. Wij hebben beide typen beton cire. Het verschil is in principe het gemak van een kant-en-klare pasta tegenover poeder wat nog vermengd moet worden (en zelf afgewogen)
 4. Typen beton cire: er zijn verschillende typen beton cire voor verschillende toepassingen. De meest voorkomende typen zijn bij ons de grueso (basislaag) en de fino (finishlaag). 2 lagen van elk type worden toegepast in bijvoorbeeld een badkamer. Ook de kant-en-klare beton cire bestaat uit bovenstaande typen beton cire. 

Populaire toepassingen beton cire


Gezien de uiteindelijke sterkte van het product en het gemak van de verwerking ervan zijn er met beton cire vele toepassingen mogelijk. We lichten de meest voorkomende toepassingen toe.

 • Badkamer
 • Keuken
 • Wand
 • Vloer
 • Meubels

Ga goed voorbereid aan de slag ná het volgen van een workshop!

Onderstaande projecten kunnen door u gerealiseerd worden. Beton cire aanbrengen is vrij eenvoudig, nadat u uitleg heeft gehad over het product, en hiermee heeft geoefend. We raden u dan ook ten zeerste de beton cire workshop aan, zodat uw project een gegarandeerd succes wordt!


Badkamer


Veruit de meest gekozen toepassing voor beton cire, en dat is heel logisch! Want het grote voordeel van beton cire ten opzichte van tegels ; geen voegen. De beton cire wordt over de gehele vloer of wand aangebracht waardoor het één strak, naadloos geheel is.

 

Tips

 1. Zorg dat er geen water blijft staan op uw beton cire wand of vloer, dit kan uiteindelijk voor vlekken gaan zorgen.
 2. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor blijft de waterkerende coating intact en gaat deze zo lang mogelijk mee.

Kan beton cire over tegels heen?

Heeft u op dit moment tegels in uw badkamer en wilt u hier beton cire gaan aanbrengen? Dan raden we u aan om de tegels te laten zitten, het is namelijk een hele sterke basis voor de beton cire ! Voor het dichtzetten van de tegelvoegen en het krijgen van een gladde beton cire basis is het van belang om de uitvlakmortel met gaas voorafgaand aan de beton cire toe te passen. Zo voorkomt u dat de tegelvoegen zichtbaar blijven door uw beton cire, en creëert u een stabiele ondergrond.

 

Beton cire toepassingen 

Voor gebruik in de badkamer leveren wij 3 systemen. Voor gebruik op de wand, de beton cire finish fijn (kant en klaar), de beton cire finish fijn, en voor gebruik op de vloer de beton cire standaard. Stuk voor stuk totaalpakketten, dat wil zeggen; compleet van primer tot waterkerende PU coating. Geen losse items meer bijbestellen, u kunt direct aan de slag!

 

Verder lezen?
Bekijk hier meer informatie over beton cire in de badkamer.
Keuken


Een robuust aanrechtblad of keukenwand ; we zien het steeds vaker voorbij komen in de bekende woonbladen en klusprogramma’s. Een lichtgewicht beton cire aanrechtblad met een houten basis, een heel groot verschil in gewicht met een massief gestort beton blad.

 

Tips 

Maar hoe gaat dat precies in zijn werk, het zelf maken van een beton cire aanrecht? In deze blog hebben we 5 tips uitgelicht over beton cire op uw aanrecht, om u alvast een beetje op weg te kunnen helpen. Als u van plan bent om dit mooie DIY project zelf op te pakken dan raden wij altijd aan om van tevoren een workshop bij ons te volgen. Een kleine investering waar u zeker geen spijt van zulk krijgen ! Stel al uw projectgerichte vragen aan onze professional – zo kunt u goed voorbereid aan uw klus beginnen.


Wand


Een industriële wand toepassen in uw interieur kan een goede zet zijn om het kleur- en materiaalgebruik van de ruimte te breken met een echte eye-catcher. En dat hoeft zeker niet duur te zijn!

 

Budget

Ons beton cire budget pakket is namelijk al verkrijgbaar vanaf slechts €18,- per m2, en geschikt voor decoratieve toepassing. Voorzien van een vuil-werende toplaag.

 

Waterbestendig beton cire 

Wilt u beton cire toepassen op een wand waar wél water tegenaan kan komen? Past u dan onze beton cire finish fijn (kant en klaar) of beton cire finish fijn toe voor een 4-laags beton cire systeem met een gladde eindafwerking. Vloer


Gietvloer, beton cire vloer, betonlook vloer; er zijn vele benamingen voor een industriële vloer. Met beton cire kunt u met ons 3 lagen systeem een uitermate sterke vloer maken. En het mooie is; u bepaalt zelf hoe de vloer eruit komt te zien. Door het zelf (laten) aanbrengen van de beton cire maakt u als het ware de tekening in de beton cire waardoor u diepte en charme krijgt aan uw vloer.

 

Vloerverwarming?

Wilt u een beton cire toepassen over een vloerverwarming heen, dan is ook dat mogelijk. Van belang is wel dat de juiste stappen worden genomen ter voorbereiding van de beton cire toepassing. Zo dient u het opstart protocol te doorlopen om te voorkomen dat er scheuren kunnen ontstaan in de ondergrond. Scheuren in de ondergrond betekend namelijk op den duur scheuren in de beton cire; en dan is nou net wat we niet willen!

 

Eindeloos genieten

Doordat beton cire een mortel is op basis van cement heeft het een ongekende eindsterkte. Hierdoor is het een krasvast materiaal, zeker in combinatie met de waterkerende PU coating welke u als laatste in 2-3 lagen aanbrengt. Op deze manier kunt u zo lang mogelijk genieten van uw prachtige beton cire vloer!

 

Verder lezen?
Bekijk hier meer informatie over beton cire op de vloer.


Meubels


Een robuust ogend, maar lichtgewicht betonnen tafelblad – met beton cire is het mogelijk! Met watervast multiplex maakt u een stabiele basis waarop u de beton cire kunt gaan aanbrengen. De randen van de tafel kunt u eveneens maken van watervast multiplex, let hierbij op dat u de aansluiting op het bovenblad in een verstek een 45 graden zaagt. Zo kunt u de beton cire over de kopse zijdes doorsmeren voor een extra strak eindresultaat!

 

Zelf maken

 

Zelf aan de slag met beton cire op uw tafel? DAT KAN! Als u advies nodig heeft voor uw bestelling kunt u ons eenvoudig bereiken via whatsapp, telefoon of e-mail. We horen graag van u.

 

Bestellen? 

Wij leveren de benodigdheden, waarmee u zelf aan de slag kunt en een tafelblad kunt smeren met beton cire. Het meest geschikte product hiervoor is onze kant en klare variant, gezien de afwerking (waterdicht) en sterkte (tegen krassen). Hier kunt u dit product bestellen.


De belangrijkste beton cire tips op een rij


 • Neem de tijd voor je project. Het drogen van beton cire neemt flink wat tijd in beslag.
 • Gebruik een compleet pakket van één levercier; zo voorkomt u problemen met de toepassing en hechting.
 • Een goede voorbereiding van de ondergrond is essentieel; ga hier goed mee om zodat je geen scheuren krijgt!
 • Een beton cire spaan of spackmes is essentieel voor de juiste verwerking van de beton cire!
 • Beton cire is geen normale stuc; maak dus bij het glak maken nooit gebruik van water!
 • Wacht met het plaatsen van objecten op de beton cire. De waterkerende coating moet eerst goed drogen!