· 

Beton cire badkamer: budgetvriendelijk én stijlvol


Door Karin Buitenhuis

 

De plek waar je ’s ochtends je dag begint en ’s avonds je dag afsluit… ik heb het natuurlijk over de badkamer. Na een drukke dag is het heel fijn om je even terug te trekken in een badkamer die je helpt te ontspannen.

 

Toch is de badkamer vaak een ruimte die we vergeten als het om inrichting en styling gaat. Mensen denken dat je voor een mooie badkamer alles moet verbouwen en dat dit veel geld kost. Ik kan je laten zien dat dit niet het geval hoeft te zijn. Met slimme aanpassingen aan een betaalbaar basic meubel bereik je veel. 

 

De basis van het badkamermeubel kochten wij bij Ikea en is het model Godmorgon. Het is een kast voor een wastafel met twee lades in hoogglans wit. Wij plaatsten twee meubels van 100 cm. naast elkaar tegen de lange wand (het meubel is overigens ook in andere maten verkrijgbaar).


Betonlook badkamer
Beton cire badkamer


Een glanzend badkamermeubel

was niet iets dat wij voor ogen hadden. Overigens, ik vind een hoogglans meubel wel erg mooi! De stijl van onze boerderij is praktisch en minimalistisch met veel hout. Maar om de houtlook ook in de badkamer terug te laten komen, kozen wij ervoor om houten platen op het bestaande meubel te plakken. Daar begon onze DIY dus mee.

 

Platen kopen

Bij de bouwmarkt kochten we houten platen van 6 mm. dik. Tip: Als je de maten weet, kan je bij de bouwmarkt de plaat op maat laten zagen. Hoe kom je aan de juiste maat? Je begint met de zijkanten van het meubel. Hiervoor neem je precies de maat over van de zijkanten. Appeltje, eitje.

 

Meten

Daarna meet je de frontjes van de lades op. Reken voor links en rechts 6 mm. per kant extra, omdat het frontje voorbij de zijkant van je meubel moet komen (zie de foto). Het handvat van de lades hebben wij niet meegerekend. Wij hebben zelf met stukjes riem van de Action handvaten gemaakt.

 

Lijmen 

De houten platen lijmden we met montagekit op het meubel en hebben we van binnenuit vastgeschroefd voor de extra stevigheid. Omdat de handvaten stukjes vastgeschroefde riem zijn, heb je ook via de voorkant extra stevigheid door deze schroeven.

 

Een stoere industriële uitstraling 

Met de betimmering van alleen de voorkant en de zijkant van het meubel waren wij nog niet klaar. We wilden de badkamer ook graag een stoere, industriële uitstraling geven. En kozen daarom voor een bovenblad van beton cire. Je creëert daarmee gelijk een andere uitstraling: net dat stukje ‘stoer’ dat de ruimte verrassend maakt en stijl meegeeft.


Beton cire wastafel
Betonstuc in badkamer


Hoe doet je dat?

Nu hoor ik de vragen al komen: Hoe doe je dat? Is dat niet moeilijk? Begrijpelijke vragen, maar ik ga je geruststellen. Ik kwam in contact met Beton Cire Nederland. En eigenlijk heb je dan direct antwoord op al je vragen. Zijn leveren de producten kant en klaar (webshop).

 

Slechts met één bestelling krijg je het totaalsysteem in huis. Van basislaag tot de laatste coating.


Toepassen beton cire in badkamer
beton cire kant en klaar badkamer

Een goede kleur kiezen

Het enige dat jij hoeft te doen is een goede kleur kiezen. Kies je voor een lichte kleur, dan oogt je badkamer ruimer. Kies je voor een donkere kleur, dan valt je badkamermeubel meer op. Maar het eist ook het ruimtelijke gevoel op. Wij kozen voor de midden-grijze kleur. Onze badkamer heeft veel wit. Dus een zichtbare kleur was welkom.

 

Bij de kant en klare materialen zit een uitgebreide handleiding die je van stap tot stap begeleidt. Daarnaast organiseert Beton Cire Nederland 2 uur durende workshops waar je alles leert over het aanbrengen van hun product. Ideaal voor een doe-het-zelver die toch een beetje twijfelt.

beton cire wastafel blad

Maar waarop breng je de beton cire aan?

Het bestaande badmeubel dat wij gekocht hadden, heeft een dunne bovenkant. Deze hebben wij niet gebruikt. Met platen hout timmerden we zelf een blok van 9 cm. hoog en 210 cm. lang (iets langer dan het meubel). Dit blok is een goede basis om beton cire op aan te brengen. 


betonstuc badkamer meubel
badkamer beton cire


Finishing touch

Je badmeubel is klaar. Toch ben je er dan nog niet. Tientallen flesjes, tubes, stapels handdoeken… Als deze in het zicht liggen, zorgt het ervoor dat jouw badkamer nooit die stylische mooie ruimte wordt zoals je op plaatjes ziet. En: Het is niet nodig dat dit in het zicht ligt. Daarom een paar tips:

 

 Voldoende opbergruimte is stap 1. In de ruime lades van het meubel berg ik de producten op die ik dagelijks gebruik. Ikea heeft hiervoor handige opberg bakjes. Zo kan je in één oogopslag vinden wat je nodig hebt. En de grote voorraad flessen en tubes ruim ik op een andere plek op in huis.

 

Natuurlijke materialen zorgen voor een warme uitstraling. Zet een houten krukje en rieten manden neer. Zo’n rieten mand is gelijk weer geschikt om eventuele losse spullen in op te ruimen. Een oude houten ladder is niet alleen stylish mooi, maar ook geschikt als handdoekenrek.

 

Tijd om aan de slag te gaan en te genieten van je stijlvolle badkamer!

 

Creatieve groet, Karin


betoncire in badkamer toepassen
betonstuc badkamer wand


Deze blog is een samenwerking met Beton Cire Nederland.


Meer lezen?Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tamara (dinsdag, 03 augustus 2021 00:39)

    Hoi, wat een super mooi resultaat! Ik overweeg om mijn mozaïektegels te verven. Zijn de tegels op deze foto ook geverfd?