5 tips voor een prachtig betonlook aanrecht!

beton cire: een waterdicht product met een ongekende eindsterkte


U wilt het blad van uw keuken voorzien van een industriële make-over en u bent een echte doe-het-zelver? Dan is onze beton cire wat voor u!

Wij leveren een 4 laags beton cire totaalsysteem speciaal voor uw aanrecht. Een waterdicht én keihard product van maar enkele millimeters dik.

 

Wit u weten hoe? Met deze  5  T I P S  kunt u goed voorbereid aan de slag!

T I P 1.   DE ONDERGROND

Zorg voor een stabiele basis, het type ondergrond bepaald namelijk de eindsterkte van het materiaal!


Voor het aanbrengen van beton cire is het van belang dat de ondergrond vast is en van het juiste materiaal. Wij raden daarom voor het maken van een beton cire aanrecht aan om uw ondergrond van groen (watervast) MDF te maken. Naden waar twee platen elkaar raken dienen voldoende ondersteund, geschroefd en gelijmd te zijn. Over deze naad smeer je een smalle strook gaas weg in een 2-componenten plamuur welke je hierna glad opschuurt. Dit om te voorkomen dat de beton cire op de plek van de naad zal gaan scheuren, zeer belangrijk dus!

 

Heeft u een bestaand werkblad van bijvoorbeeld gelamineerd spaanplaat, natuursteen of een andere ondergrond? Dan kan hier óók beton cire over worden toegepast. Voor de juiste verwerking voorzien we je graag van advies op maat, neem hiervoor gerust contact met ons op.

T I P 2.   AFWERKING VOORZIJDE AANRECHT

Kopse kanten in verstek of toch niet?


De voorzijde – kopse kant – van het aanrecht raden wij aan om af te werken met een rand welke in verstek is gezaagd. Op deze manier werkt u de zijkanten van het plaatmateriaal netjes weg en kunt u gemakkelijk de beton cire van de bovenzijde van het blad naar de voorzijde van het blad doorsmeren. De rand aan de voorzijde verlijmd u aan het blad waarna de rand kan worden opgeschuurd zodat u een lichte afronding krijgt. De afronding is bedoeld om ervoor te zorgen dat u op de rand van uw werkblad iets meer beton cire kwijt kunt wat de hoek meer sterkte geeft!

T I P 3.   SPOELBAK EN KRAAN

Netjes weggewerkt in uw beton cire aanrecht


Een spoelbak (met flens) kan zowel op als onder het blad worden gemonteerd. Als opbouw spoelbak dient deze op het blad te worden vastgekit nadat het hele beton cire systeem op het aanrecht in aangebracht. Zie voor het vastkitten van de spoelbak – en het afkitten van de overige naden –tip 4. Een spoelbak kunt u ook onder het blad monteren, op dezelfde manier als de opbouw spoelbak. Belangrijk is dat u in beide gevallen zowel de kopse kant van de sparing als aan de onderzijde van het blad, tot ca. 10 cm. uit de sparing het volledige beton cire systeem door smeert. Dit om te voorkomen dat er vocht achter uw beton cire kan komen. Het maken van het kraan-gat kan achteraf worden gedaan, met een scherpe speedboor Ø 35 mm.

T I P 4.   HET AFKITTEN

Transparant of in de kleur van uw beton cire?


Alle inwendige hoeken, zoals de overgang aanrecht – wand dienen 4 dagen ná het aanbrengen van de laatste laag PU coating gekit te worden met een zuurvrije siliconenkit. Wij gebruiken hier doorgaans een transparante kit voor.

 

Indien u zowel het aanrecht als de achterwand hebt voorzien van beton cire, zorg er dan voor dat u de overgang tussen aanrecht en wand met een stanleymes insnijdt na elke laag beton cire. Op deze manier kunnen beide oppervlaktes los van elkaar werken en zult u hier geen scheuren krijgen.

T I P 5.   GEBRUIK EN ONDERHOUD

Regelmatig schoonmaken voor langdurig plezier


In de eerste 3 weken ná het voltooien van je prachtige beton cire aanrecht dient u voorzichtig te zijn met het gebruik van het aanrecht. Dit omdat de PU coating idealiter maar liefst 3 weken nodig heeft om volledig uit te harden voor een topkwaliteit coating. Let erop dat u in deze periode niets op het aanrecht zet waar vocht/water onder zit maar ook geen apparaten waar rubberen dopjes onder zitten. Zet deze apparaten op een ademende ondergrond, bijvoorbeeld een kurken onderzetter. Na deze 3 weken is het aanrecht uiteraard geschikt voor intensief gebruik.

 

Voor een goed onderhoud dient u het aanrecht regelmatig schoon te maken met allesreiniger. De PU coating is bestand tegen hitte tot ca. 180 graden en tot 16 uur bestand tegen het inbijten van zuren uit koffie, thee, wijn, vruchten, etc.

Zorg er dus voor dat u koffiekringen, fruitresten en wijnvlekken tijdig verwijderd. Zo blijft u zo lang mogelijk genieten van uw betonlook aanrecht.

WELK BETON CIRE PRODUCT MOET IK GEBRUIKEN VOOR OP MIJN AANRECHT?


Voor een prachtig eindresultaat kunt u kiezen uit de volgende beton cire totaalpakketten - beide met een extra gladde afwerking:

  • Beton cire - kant & klaar
    • Leverbaar vanaf €37,- per m². Bestaande uit primer, 2 basislagen beton cire, 2 finish lagen beton cire, presealer en de waterkerende PU coating. De beton cire is reeds voor u gemengd, dit betekend dat u hier alleen nog de gekozen kleurstof aan toe hoeft te voegen.

  • Beton cire - finish fijn
    • Leverbaar vanaf €32,50 per m². Bestaande uit primer, 2 basislagen beton cire, 2 finish lagen beton cire, presealer en de waterkerende PU coating. Dit type beton cire dient u zelf met water en pigment (kleurstof) te mengen tot een smeerbare pasta volgens de mengverhoudingen zoals omschreven in de bijgeleverde handleiding.

We hopen u met bovenstaande tips voldoende informatie te hebben gegeven voor het goed kunnen verwerken van beton cire op uw aanrecht. Mocht u toch nog vragen hebben, dan helpen wij u graag. Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch (0182-522555) via WhatsApp (06-46955408) of laat uw gegevens achter via ons contactformulier.


Meer weten?

Bekijk ook onze andere blogs:

  • Tips voor beton cire in de badkamer
  • Tips: Wat is nu kwalitatief goed en geschikt materiaal?
  • 4 Tips voor het kopen van beton cire

Reactie schrijven

Commentaren: 0