· 

Badkamer verbouwing met beton cire - Pardo Ocre - door Esther Olivier - Kuipers

Hallo allemaal!

 

De afgelopen tijd zijn we weer lekker aan het klussen geweest in ons huis. Zowel binnen als buiten was nog genoeg te renoveren, waaronder de logeer badkamer. Op zich was deze badkamer prima, maar totaal niet mijn stijl en niet passend bij de andere ruimtes in ons huis. Tijd voor een make over dus.

 

Zelf aanbrengen? Jazeker! 

Beton cire wordt vaak door bijvoorbeeld een stukadoor aangebracht en doordat er verschillende lagen moeten worden aangebracht, is dit behoorlijk prijzig. De beton cire van Beton cire Nederland kun je ook zelf aanbrengen, wat dus behoorlijk in de kosten scheelt.

 

Wij hebben hiervoor een workshop gevolgd in de showroom van Beton cire Nederland, wat ik jullie wel echt zou aanraden. Je kunt dan ter plekke oefenen met aanbrengen en al je vragen stellen. Ook wordt er heel duidelijk uitgelegd welke stappen je moet volgen, oftewel welke lagen breng je wanneer en hoe aan.

Samenwerking

Van Beton cire Nederland mocht ik onze badkamer voorzien van beton cire. In onze eigen badkamer hebben we dat ook (alleen niet zelf aangebracht) en dat vind ik nog steeds prachtig.

 

Beton cire? Wat is dat nou precies?

Beton cire is een populaire en moderne afwerking, waarmee je gemakkelijk een industriële betonlook creëert. Het wordt ook wel betonstuc genoemd. Van oorsprong komt het product uit Frankrijk. Het woord betekent letterlijk vertaald gewaxt / gewreven beton en is een stucmortel op basis van cement.

 

De meest belangrijke eigenschappen, waardoor dit product zo populair is:

 • Krachtige, industriële uitstraling
 • Slijtvast
 • Naadloos
 • Watervast
 • Weinig onderhoud

De beton cire kan ook over tegels heen aangebracht worden, maar je kunt ook bijvoorbeeld Wedi platen gebruiken, zoals wij gedaan hebben. Onder de wasbak hebben we het zelfs op hechthout aangebracht (wat zijn geschikte ondergronden?).

Wij kozen voor kant en klare beton cire, waar je hier meer informatie over kunt vinden. Het pakket bevat:

 • Beton cire primer
 • Eventueel: uitvlakmortel
 • Beton cire pasta voor basis en finish lagen
 • Presealer
 • PU coating component A en B
 • Kleur/pigment naar keuze. Ik koos voor de kleur Padro Ocre (klik hier voor meer kleuren). 

Het aanbrengen van de beton cire gebeurd dus door verschillende lagen aan te brengen. Dit verschilt bijvoorbeeld per ondergrond. Tussen de verschillende lagen is het heel belangrijk om de minimale droog tijd aan te houden en te schuren indien nodig. 

 

Tijdens de workshop hebben we al kunnen oefenen met het aanbrengen van de diverse lagen. Ik kan niet zeggen dat het heel gemakkelijk is, maar moeilijk is het ook zeker niet. Maar je moet er wel een bepaalde handigheid in krijgen en dat leer je toch het beste door het te oefenen met iemand erbij die weet hoe het moet 🙂

Zoals je ziet begin je de ondergrond steeds minder te zien en begint het bij elke laag steeds meer op het uiteindelijke resultaat te lijken! Zeker als je de kleur gaat toevoegen!

De voordelen van beton cire

 • Vrijwel overal toepasbaar: alle ondergronden zijn geschikt, mits deze vormvast en vlak zijn. Sommige ondergronden dienen bewerkt te worden voor beton cire aangebracht kan worden. Dit is gemakkelijk op te lossen.
 • Onderhoud: beton cire is gemakkelijk in onderhoud doordat het naadloos is, en geen voegen heeft die vuil kunnen worden in bijvoorbeeld de badkamer. Ook het aanrecht en de tafel neem je gemakkelijk af.
 • Water- en oliebestendig: door de waterdichte coating en sterkte van het product is de beton cire bestendig tegen allerlei soorten vloeistoffen, hitte en krassen.

Vele kleuren

Er zijn vele kleurmogelijkheden. Er zijn 40 standaard kleuren waar je uit kunt kiezen. Ook is het mogelijk om een RAL- of NCS kleur te bestellen.

Ik heb gekozen voor de kleur Padro Ocre, één van de standaard kleuren. Ik heb een tegeltje meegenomen naar de showroom en door middel van de aanwezige kleurstalen de perfecte kleur erbij kunnen vinden.

Resultaat

We hebben er uiteindelijk best lang over gedaan, maar dat komt natuurlijk ook omdat we een kleintje hebben gekregen. Daarnaast is dit onze logeer badkamer, dus hadden we wel plek om te douchen, etc, in huis. De mooie zelliges tegels van Mosaic factory maken het helemaal af. De combinatie van mat en glanzend vind ik erg mooi! Wat vinden jullie ervan? 

Auteur: Esther Olivier - Kuipers, Wonenbyes


Nieuw product speciaal voor de wand!

In bovenstaand project is gebruik gemaakt van ons standaard kant & klare product. 

De voordelen op een rij:

 • Sneller aan te brengen: met het gebruik van onze nieuwe basismortel zijn er 2 stappen uit het proces! Zo kunt u sneller uw klus afronden.
 • Goedkoper: maar €29 per m2 voor een kant & klare beton cire!
 • Eenvoudiger in gebruik.

Direct bestellen met introductiekorting? Naar de webshop.


Reactie schrijven

Commentaren: 0