· 

Ibiza in je achtertuin - Doe-het-zelf-tuinbank met beton cire!

Beton cire Nederland buitenbank
Kleur: Avellana

 Als ik ergens een instant vakantiegevoel van krijg is een vakantiegevoel in eigen tuin. Alle struiken en bloemen die bloeien, kleur en de zon. Je waant je dan echt ergens anders. Ergens in Marokko of op Ibiza. Het enige wat nog miste in onze tuin is een tuinbank in deze zelfde sfeer. Hoe mooi is het dan dat je dit zelf kunt maken.

In mijn eerdere blog over de tuinbank heb ik uitgelegd hoe deze bank in de basis is gemaakt en wat de afmetingen zijn. Je kunt dit nog even teruglezen in deze blog.

 

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de materialen van Beton Cire Nederland. Beton Cire Nederland levert de materialen aan huis en een uitgebreide handleiding die je kunt downloaden van de site. Daarnaast kun je ze altijd contacten voor vragen die je hebt.

Buitenpakket beton cire - Beton cire Nederland zandkleur

We zijn begonnen met de eerste laag. De kimband en de eerste laag zijn van de bouwmarkt. Zeker als je werkt met hoeken (zoals de hoeken in het zit en ruggedeelte) is dit aan te raden. Zo heb je minder kans op werking en scheuren.

Vervolgens bevestig je het gaas (wat meegeleverd wordt met de uitvlakmortel) maak je alles vlak met de uitvlakmortel. Deze uitvlakmortel kun je bijbestellen bij Beton Cire Nederland. Vraag even na of dit voor jouw project ook nodig is. Omdat wij hoeken en naden hebben in de tuinbank was het aan te raden om dit te doen. Je wilt niet dat je straks daar spijt van hebt als het bijvoorbeeld gaat vriezen of heel erg warm wordt.

 

 

Daarna kun je beginnen met de beton cire. Elke laag breng je aan met een spatel en laat je goed drogen. Na de lagen beton cire begin je met de afwerkingslagen met een roller. Het is niet moeilijk. Je moet alleen wat geduld hebben omdat elke laag goed moeten drogen. Ga je buiten aan de slag, check ook goed de temperatuur en weersomstandigheden.

Beton cire meubel zandkleur

Na een geduldig klusje is de tuinbank eindelijk af. En wat zijn we hier toch ontzettend blij mee  :).

De sfeer die we voor ogen hadden is het helemaal geworden. Wat kunnen we hier met een fijne groep borrelen en genieten van het zonnetje.

Mocht je advies willen hebben over deze beton ciré klus? Neem dan contact op met Beton Cire Nederland. Wil je advies hoe de tuin te stylen of in te richten dan kun je een mailtje sturen naar info@noordenzoet.nl

 

Liefs Irene

 

Beton cire tuinbank zand DIY
Beton cire buitenpakket 5m2 - Beton cire Nederland
Pakket beton cire buiten

Reactie schrijven

Commentaren: 0