· 

Beton cire: wat is nu geschikt en kwalitatief goed materiaal?

Maak van jouw beton cire project een groot succes!


In de Europese en Nederlandse beton cire markt zijn inmiddels vele aanbieders en evenzoveel verschillende prijzen. Maar wat is nu het beste materiaal voor de juiste prijs, en wat is het beste systeem voor de toepassing die je wilt?

 

Via deze blog maken wij dit voor u inzichtelijk.

Verschil in aantal lagen


Laten we beginnen met het aantal lagen. Twee lagen beton cire is simpelweg te weinig voor een kwalitatief sterk product. Immers, met twee lagen kun je niet dikker smeren dan circa 2 millimeter.

 

Wij raden daarom voor de meeste toepassingen aan om een systeem te kiezen met minimaal 4 lagen beton cire. Hiervan moeten er ten minste twee een kwartskorrel bevatten voor de slijtvastheid. Voor badkamers komt hier nog een waterproof laag met wapeningsgaas (premium uitvlakmortel) bij welke als basislaag moet worden opgezet Zo heeft u in totaal dus maar liefst 5 lagen!

 

Zie onze producten in de webshop!

 

Een goede afwerking met geschikte coating


Veel coatings blijken toch niet geschikt voor beton cire, doordat deze toch niet waterdicht of slijtvast zijn. Dit kan negatief uitpakken voor waterdichte wanden en slijtvaste vloeren. De coating is hiervoor simpelweg kwalitatief niet goed genoeg. Kans op scheuren, lekkage en vlekken is het gevolg! Bekijk hier onze coating.

Alles van één leverancier


Wij bij Beton cire Nederland willen alleen maar kwaliteit leveren, via sterke totaalsystemen. Deze zijn gebaseerd op het principe van 3-4 lagen beton cire en hoogwaardige primers en coatings. Onze fabrikant levert als enige in Europa complete systemen. Van de beton cire en primer tot en met de PU coating ; het komt allemaal van dezelfde leverancier. Alleen zo kunnen wij de kwaliteit waarborgen. Die paar euro per m² zie je zeker terug in het eindresultaat.

 

Goedkoop blijkt in deze markt vaak duurkoop!

Wilt u meer informatie?


Laat u dan geheel gratis en vrijblijvend informeren! We zijn telefonisch te bereiken op 0182-522555 en via WhatsApp 06-46955408.

 

Of meld je aan voor een workshop, die bij afname van minimaal 20 m² al geheel gratis is! Deze is ook digitaal beschikbaar, als aanvulling op de 'live' workshop! Hier leer je alles over beton cire, en over het toepassen ervan in bijvoorbeeld je eigen huis.

 

Ook 2020 biedt weer mooie artikelen tegen heel scherpe prijzen voor ons totaalsysteem beton cire!

 

 


Meer lezen?


Bekijk ook onze andere blogs:

  • Tips voor het beton cire op het aanrecht
  • Tips voor beton cire in de badkamer
  • 4 Tips voor het kopen van beton cire
Commentaren: 0