· 

Betonlook in je huis? Toepassing op wanden, vloeren en badkamer uitgelegd!

Beton cire in de badkamer > populair!

Veruit de meest gekozen toepassing voor beton cire, en dat is heel logisch! Want het grote voordeel van beton cire ten opzichte van tegels ; geen voegen. De beton cire wordt over de gehele vloer of wand aangebracht waardoor het één strak, naadloos geheel is.

 

Een veelgestelde vraag: kan beton cire over tegels heen?

Heeft u op dit moment tegels in uw badkamer en wilt u hier beton cire gaan aanbrengen? Dan raden we u aan om de tegels te laten zitten, het is namelijk een hele sterke basis voor de beton cire ! Voor het dichtzetten van de tegelvoegen en het krijgen van een gladde beton cire basis is het van belang om de uitvlakmortel met gaas voorafgaand aan de beton cire toe te passen. Zo voorkomt u dat de tegelvoegen zichtbaar blijven door uw beton cire, en creëert u een stabiele ondergrond.

 

Uitvlakmortel zorgt voor een stevige ondergrond.

Uitvlakmortel is een twee componenten cementgebonden elastische mortel ter voorkoming van scheuren, zuigingsverschillen en als hechtscherm. De eigenschappen van het product maken dat het uitermate geschikt is voor gebruik in een natte ruimte zoals bijvoorbeeld de badkamer. De uitvlakmortel wordt toegepast om de ondergrond egaal en geschikt te maken voor het toepassen van beton cire. De uitvlakmortel kan ook over tegels worden toegepast. Het gaas dient als doel om het geheel stijf te maken, om zo scheurvorming te voorkomen. 

 

> Mocht u op basis van bovenstaande voor uw project de uitvlakmortel nodig hebben, dan voegt u het product hier gemakkelijk toe aan uw bestelling!

 

Beton cire toepassingen 

Voor gebruik in de badkamer leveren wij een kant en klaar product voor de wand en de vloer. 

 

Tips

  1. Zorg dat er geen water blijft staan op uw beton cire wand of vloer, dit kan uiteindelijk voor vlekken gaan zorgen.
  2. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor blijft de waterkerende coating intact en gaat deze zo lang mogelijk mee.

 Verder lezen?
Bekijk hier meer informatie over beton cire in de badkamer.

Beton cire op het toilet: ook een veel geziene toepassing

Een industriële beton look muur of wand toepassen in uw interieur kan een goede zet zijn om het kleur- en materiaalgebruik van de ruimte te breken met een echte eye-catcher. En dat hoeft zeker niet duur te zijn! Een veel geziene toepassing is het toilet

 

Wilt u beton cire toepassen in het toilet? 

Dan bent u niet de enige! Gezien de enorme hoeveelheid foto's die wij ontvangen van toepassing op het toilet zien we dat deze locatie enorm populair blijft. Het ziet er vaak ook prachtig uit in combinatie met de overige onderdelen in het kleinste kamertje. 

 

Wand of vloer?

Voor zowel de wand als de vloer hebben wij een apart product. In onze webshop selecteert u eenvoudig het juiste product voor uw klus. Direct naar de webshop!

Een betonlook aanrechtblad of werkblad: eye-catcher in de keuken!

Een robuust aanrechtblad of werkblad; we zien het steeds vaker voorbij komen in de bekende woonbladen en klusprogramma’s. Een lichtgewicht beton cire aanrechtblad met een houten basis, een heel groot verschil in gewicht met een massief gestort beton blad.

 

Tips 

Maar hoe gaat dat precies in zijn werk, het zelf maken van een beton cire aanrecht?

 

In deze blog hebben we 5 tips uitgelicht over beton cire op uw aanrecht, om u alvast een beetje op weg te kunnen helpen.

 

Als u van plan bent om dit mooie DIY project zelf op te pakken dan raden wij altijd aan om van tevoren een workshop bij ons te volgen. Een kleine investering waar u zeker geen spijt van zulk krijgen ! Stel al uw projectgerichte vragen aan onze professional – zo kunt u goed voorbereid aan uw klus beginnen.

Een prachtige betonlook vloer in je woonkamer

Gietvloer, beton cire vloer, betonlook vloer; er zijn vele benamingen voor een industriële vloer. Met beton cire kunt u met ons 3 lagen systeem een uitermate sterke vloer maken. En het mooie is; u bepaalt zelf hoe de vloer eruit komt te zien. Door het zelf (laten) aanbrengen van de beton cire maakt u als het ware de tekening in de beton cire waardoor u diepte en charme krijgt aan uw vloer.

 

Vloerverwarming?

Wilt u een beton cire toepassen over een vloerverwarming heen, dan is ook dat mogelijk. Van belang is wel dat de juiste stappen worden genomen ter voorbereiding van de beton cire toepassing. Zo dient u het opstart protocol te doorlopen om te voorkomen dat er scheuren kunnen ontstaan in de ondergrond. Scheuren in de ondergrond betekend namelijk op den duur scheuren in de beton cire; en dan is nou net wat we niet willen!

 

Eindeloos genieten

Doordat beton cire een mortel is op basis van cement heeft het een ongekende eindsterkte. Hierdoor is het een krasvast materiaal, zeker in combinatie met de waterkerende PU coating welke u als laatste in 2-3 lagen aanbrengt. Op deze manier kunt u zo lang mogelijk genieten van uw prachtige beton cire vloer!

 

Verder lezen?
Bekijk hier meer informatie over beton cire op de vloer.

Meubels een nieuwe look geven met betonstuc

Een robuust ogend, maar lichtgewicht betonnen tafelblad – met beton cire is het mogelijk! Met watervast multiplex maakt u een stabiele basis waarop u de beton cire kunt gaan aanbrengen. De randen van de tafel kunt u eveneens maken van watervast multiplex, let hierbij op dat u de aansluiting op het bovenblad in een verstek een 45 graden zaagt. Zo kunt u de beton cire over de kopse zijdes doorsmeren voor een extra strak eindresultaat!

 

Zelf maken

Zelf aan de slag met beton cire op uw tafel? DAT KAN! Als u advies nodig heeft voor uw bestelling kunt u ons eenvoudig bereiken via whatsapp, telefoon of e-mail. We horen graag van u.

 

Bestellen? 

Wij leveren de benodigdheden, waarmee u zelf aan de slag kunt en een tafelblad kunt smeren met beton cire. Het meest geschikte product hiervoor is onze kant en klare variant, gezien de afwerking (waterdicht) en sterkte (tegen krassen). Hier kunt u dit product bestellen.


Meer lezen?Reactie schrijven

Commentaren: 0