Algemene vragen


Kan ik beton cire zelf aanbrengen?

Wij weten uit ervaring dat iedereen zelf beton cire kan aanbrengen. Wel raden we altijd aan om een workshop beton cire te volgen. Tijdens deze 2 uur durende workshop krijgt u informatie over het product, de verschillende toepassingen ervan en leert u hoe u het product op de juiste manier aanbrengt. Zo krijgt u een goed gevoel bij het product en de mogelijkheden ervan. Indien u na het volgen van de workshop minimaal 20 m2 beton cire bij ons afneemt dan krijgt u de kosten van 1 persoon als korting op uw bestelling. Zo heeft u dus een gratis workshop gevolgd!

Wat voor materiaal heb ik nodig?

Het type materiaal is afhankelijk van waar u beton cire wilt toepassen. Kijk bij toepassingen om het juiste pakket bij uw project te kiezen!

Wat kost beton cire?

De kosten van beton cire zijn afhankelijk van de toepassing. De prijzen bij Beton cire Nederland lopen uiteen van €18,- tot €37,- per m2 geheel afhankelijk van het pakket dat u kiest. Op onze prijzen pagina hebben we de prijzen van de verschillende beton cire (totaal)pakketten voor u uiteen gezet. Voor dit volledige en ijzersterke totaalpakket vindt u geen betere oplossing!

Hoe lang ben ik bezig met het zelf aanbrengen van beton cire?

...

Hoe lang zijn de beton cire producten houdbaar?

Voor de houdbaarheid van onze producten geldt het volgende:

 

- Poeders (beton cire - zelf mengen variant) - houdbaar tot 12 maanden na de aankoopdatum

- Kant & klare mortels - houdbaar tot 6 maanden na de aankoopdatum

- Alle vloeistoffen zoals: pigment, PU coating en presealer - houdbaar tot 6 maanden na de aankoopdatum.

Hoeveel kleuren zijn er mogelijk?

Wij van Beton cire Nederland werken met 40 standaardkleuren, waarvan de grijstinten, negro en blanco doorgaans op voorraad zijn. De overige kleuren bestellen we voor je zodra je de bestelling op onze website plaatst. We brengen je zo snel mogelijk op de hoogte van de levertijd hiervan. 

RAL kleuren: het is ook mogelijk om RAL kleuren bij ons te bestellen. Neem even met ons contact op via e-mail of WhatsApp en we vertellen je wat de mogelijkheden zijn.

Krijg ik garantie op het product?

...


Bestelling


Hoe lang duurt het bezorgen?

Krijg ik een bevestiging van mijn bestelling?

Zodra u besteld heeft, ontvangt u een bevestiging van uw bestelling. Als u dan ook nog een reactie achter wilt laten over hoe u onze website ervaren heeft en hoe u ons heeft gevonden, kunnen wij u de volgende keer nóg beter helpen! 

Ik wil mijn bestelling afhalen, kan dit?

Hoe kan ik betalen?


Toepassingen


Kan beton cire over tegelwerk worden aangebracht?

Ik heb vloerverwarming, kan beton cire hierover worden toegepast?

Welke ondergrond is geschikt voor beton cire?

Kan beton cire op de vloer van mijn inloopdouche worden toegepast?

Wordt beton cire op mijn vloer niet (te) glad?

Hoe slijtvast is de PU coating?

Wanneer moet ik de uitvlakmortel toepassen?

Nagenoeg alle ondergronden zijn geschikt om beton cire op aan te brengen. Indien de ondergrond stevig is en er niet tot nauwelijks werking in zit is deze prima geschikt voor beton cire. Waarbij het zeer raadzaam is om de douche niet in gips te laten stucen maar in een cementgebonden mortel ter voorbereiding op beton cire! Ook over tegels is de verwerking met beton cire mogelijk! Bekijk onze tips omtrent de behandeling van de ondergrond vóórdat u start met het aanbrengen van de beton cire. Op deze manier heeft u eindeloos plezier van uw beton cire badkamer! Wilt u uw project zelf gaan uitvoeren? Meld u dan vooral aan voor één van onze workshops. Tijdens deze workshop kunt u zelf gevoel krijgen met het product en de verschillende mogelijkheden ervan en krijgt u tijd om zelf beton cire te smeren. Heeft u voordat u de workshop gaat volgen al vragen over het gebruik van beton cire of technische vragen met betrekking tot uw project? Dan raden wij aan om deze van tevoren op te schrijven zodat u deze tijdens de workshop aan onze beton cire specialist kunt stellen. Wij helpen u graag! Indien u beton cire voor uw badkamer bij ons besteld krijgt u hierbij een uitgebreide handleiding meegestuurd zodat u stap voor stap de beton cire aan kunt brengen conform de voorgeschreven volgorde, mengverhoudingen en droogtijden.

Kan ik beton cire over mijn bestaande tegels aanbrengen?

Heeft u tegels in uw badkamer en denkt u eraan om beton cire toe te passen? Laat de tegels dan vooral zitten! Dit scheelt u een hoop werk en dit maakt de ondergrond extra stevig voordat u de beton cire hierover aanbrengt. Naast beton cire verkopen wij uitvlak mortels op cement basis in combinatie met vezeldoeken. Op deze manier kunt u uw tegelwand of vloer gemakkelijk strak en glad krijgen en heeft u een stevige en vooral egale basis voor het aanbrengen van uw beton cire.

Hoe moet ik beton cire in mijn badkamer aanbrengen?

U moet de volgende stappen doorlopen:

  1. Zorg dat de ondergrond - welke geschikt is voor het aanbrengen van beton cire - stof- en vochtvrij is
  2. Breng de beton cire primer aan voor een goede hechting van de beton cire aan de ondergrond
  3. Maak de beton cire pasta aan voor het smeren van de eerste laag - volgens de verhoudingen in de handleiding
  4. Indien de eerste laag is gesmeerd en deze voldoende droog is kan deze licht worden opgeschuurd.
  5. Herhaal stap 3 en 4 voor het verwerken van de tweede laag beton cire
  6. Afhankelijk van of u de beton cire standaard of de beton cire finish fijn heeft besteld dient u een derde en vierde laag beton cire te smeren. Ook deze laag dient u - nadat deze voldoende droog is - op te schuren voordat u de vierde laag kunt aanbrengen.
  7. Nu dient u de presealer aan te brengen voor een goede hechting tussen de beton cire en de PU coating uit de volgende stap.
  8. Meng de PU componenten volgens de voorgeschreven verhoudingen voor de PU coating laag en breng deze twee-/driemaal aan voor een waterdichte afwerklaag van uw beton cire wand of vloer.

U kunt de beton cire aanbrengen volgens de handleiding welke bijgeleverd wordt bij uw bestelling. Indien u heeft gekozen om over uw bestaande tegelwerk heen te gaan werken dient u de uitvlakmortel en vezeldoek (gaas) aan te schaffen, verkrijgbaar via onze productgroep 'toebehoren'. De uitvlakmortel dient u met ca. 6 liter water aan te maken waarna u dit verdeeld over het te smeren oppervlak. Nadat u het bijgeleverde vezeldoek op maat heeft geknipt kunt u dit in de gesmeerde laag ‘drukken’. Het aanbrengen van de beton cire gaat globaal volgens de volgende stappen, uitgebreide informatie over mengverhoudingen en droogtijden is te vinden in onze gratis handleiding.

Ik heb vloerverwarming in mijn badkamer, kan ik dan beton cire op mijn vloer toepassen?

Jazeker, dat kan. De vloerverwarming moet het opstart protocol hebben doorlopen. Pas dan altijd eerst onze flexibele mortel met gaas toe voordat u gaat starten met het verwerken van de beton cire. Zo heeft de beton cire een stevige basis. Zorg er wel voor dat tijdens de verwerking van de beton cire de vloerverwarming uit staat en dat u deze als het klaar is rustig opstookt om scheurvorming te voorkomen.

Vloer

Overige toepassingen