Beton cire - vloer

MAAK VAN UW VLOER EEN INDUSTRIËLE EYE-CATCHER !


vloer beton cire
betoncire vloer grijs
betonlook vloer


WILT U BETON CIRE OP UW VLOER TOE GAAN PASSEN?

Bent u uitgekeken op uw parketvloer of kijkt u al jaren tegen dat lelijke tapijt aan? Kies dan voor beton cire; het geeft uw vloer een strakke, stoere en tijdloze uitstraling. Zo maakt u van uw standaard kamervloer een industriële eye-catcher. Beton cire is een mortel op basis van cement en geselecteerde kunstharsen en mineralen en is hierdoor super sterk en kras vast. Door het aanbrengen van de PU coating als waterkerende laag over uw beton cire voorkomt u dat er water in het beton cire terecht komt waardoor er scheurvorming kan ontstaan.

Om de werking tegen te gaan van uw beton cire vloer hebben wij enkele belangrijke TIPS op een rijtje gezet zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw vernieuwde vloer;

 

  1. Zorg dat u tijdens het verwerken een handige route kiest waarbij u zichzelf uit de te smeren ruimte werkt. Werk uzelf dus altijd naar een deur of andere ruimte toe. Op deze manier voorkomt u dat u tijdens het gehele drogingsproces (ca. 12 uur) op de vensterbank moet zitten of over uw net strak gesmeerde beton cire vloer moet lopen om de ruimte te kunnen verlaten.
  2. Zorg dat u de randen van uw beton cire vloer vrijhoudt van de wanden en deurdorpels. U kunt hiervoor de gesmeerde beton cire lagen met het puntje van uw spaan insnijden. Op deze manier kunnen de vloer en wand onafhankelijk van elkaar werken waardoor u voorkomt dat er scheurvorming kan ontstaan. De randen kunt u nadien afwerken met een transparante zuurvrije siliconen kit.
  3. Omdat de vloer veel wordt belopen kunnen hier na verloop van tijd loopsporen ontstaan. Daarom raden wij aan om na twee jaar opnieuw PU coating aan te schaffen zodat u uw vloer van opnieuw van PU coating kunt voorzien. Op deze manier geeft u de beton cire vloer een extra bescherming om te voorkomen dat er krasjes in het beton cire kunnen komen.

IS MIJN VLOER GESCHIKT VOOR BETON CIRE?

Nagenoeg alle ondergronden zijn geschikt om beton cire op aan te brengen. Met uitzondering van houten vloeren, vloerdelen of laminaat. Indien de ondergrond stevig is, vormvast en er niet tot nauwelijks werking in zit is deze prima geschikt voor beton cire. Ook bij vloeren met vloerverwarming en over vloertegels is de verwerking met beton cire mogelijk! Wij leveren speciale producten voor de voorbereiding van deze vloeren. Bekijk onze tips omtrent de behandeling van de ondergrond vóórdat u start met het aanbrengen van de beton cire. Op deze manier heeft u eindeloos plezier van uw beton cire vloer!

Wilt u uw project zelf gaan uitvoeren? Meld u dan vooral aan voor één van onze workshops. Tijdens deze workshop kunt u zelf gevoel krijgen met het product en de verschillende mogelijkheden ervan en krijgt u tijd om zelf beton cire te smeren. Heeft u voordat u de workshop gaat volgen al vragen over het gebruik van beton cire of technische vragen met betrekking tot uw project? Schrijf deze dan vooral van tevoren op zodat u tijdens de workshop de mogelijkheid heeft om deze vragen aan onze beton cire specialist te stellen. Indien u beton cire voor uw vloer bij ons besteld krijgt u hierbij een uitgebreide handleiding meegestuurd zodat u stap voor stap de beton cire aan kunt brengen conform de voorgeschreven volgorde, mengverhoudingen en droogtijden.KAN IK BETON CIRE OVER MIJN BESTAANDE VLOERTEGELS AANBRENGEN?

Heeft u vloertegels en denkt u eraan om beton cire toe te passen? Laat de vloertegels dan vooral liggen! Dit scheelt u een hoop werk en dit maakt de ondergrond extra stevig voordat u de beton cire hierover aanbrengt. Naast beton cire verkopen wij uitvlak mortels op cement basis in combinatie met wapeningsgaas. Op deze manier kunt u uw vloer

gemakkelijk strak en glad krijgen en heeft u een stevige en vooral egale basis voor het aanbrengen van uw beton cire.

 

Indien u parket, PVC, linoleum etc. op uw vloer heeft liggen dient u dit – evenals de lijm waarmee dit is bevestigd - netjes te verwijderen voordat u de beton cire op de vloer kunt aanbrengen. Wilt u beton cire toepassen en heeft u een houten ondervloer? Dan dient u zich er van te verzekeren dat de ondervloer niet werkt. U kunt deze voorzien van hout-egaline en dient deze vervolgens voor te behandelen met onze uitvlakmortel en gaas om de basislaag van uw beton cire zo strak en krimpvrij mogelijk te maken.

beton cire vloer woonkamer

IK HEB VLOERVERWARMING, KAN IK DAN BETON CIRE OP MIJN VLOER TOEPASSEN?

Jazeker, dat kan. De vloerverwarming moet het opstart protocol hebben doorlopen. Pas dan altijd eerst onze flexibele mortel met gaas toe voordat u gaat starten het verwerken van beton cire. Zo heeft de beton cire een stevige basis. Zorg er wel voor dat tijdens de verwerking van de beton cire de vloerverwarming uit staat en dat u deze als het klaar is rustig opstookt om scheurvorming te voorkomen.


HOE MOET IK DE BETON CIRE OP MIJN VLOER AANBRENGEN?

U kunt de beton cire aanbrengen volgens de handleiding welke bijgeleverd wordt bij uw bestelling. Indien u heeft gekozen om over uw bestaande vloertegels heen te gaan werken dient u de uitvlakmortel en wapeningsgaas aan te schaffen, verkrijgbaar via onze productgroep ‘toebehoren’. De uitvlakmortel dient u met ca. 6 liter water aan te maken waarna u dit verdeeld over het te smeren oppervlak. Nadat u het bijgeleverde vezeldoek op maat heeft geknipt kunt u dit in de gesmeerde laag ‘drukken’. Het aanbrengen van de beton cire gaat globaal volgens de volgende stappen. Uitgebreide informatie over mengverhoudingen en droogtijden is te vinden in onze gratis handleiding.

 

Ons advies is indien u beton cire op uw vloer wilt aanbrengen gebruik te maken van ons beton cire standaard - totaalsysteem. Aangezien onze beton cire finish fijn een extra gladde/strakke afwerklaag heeft is deze minder geschikt om toe te passen op uw vloer in verband met de gladheid van het oppervlakte. De beton cire standaard heeft een iets grovere afwerklaag beton cire waardoor deze uitermate geschikt is voor een beton cire vloer. 

 1. Zorg dat de ondergrond - welke geschikt is voor het aanbrengen van beton cire - stof- en vochtvrij is
 2. Breng de beton cire primer aan voor een goede hechting van de beton cire aan de ondergrond
 3. Maak de beton cire pasta aan voor het smeren van de eerste laag - volgens de verhoudingen in de handleiding
 4. Indien de eerste laag is gesmeerd en deze voldoende droog is kan deze licht worden opgeschuurd.
 5. Herhaal stap 3 en 4 voor het verwerken van de tweede laag beton cire
 6. Nu dient u de presealer aan te brengen voor een goede hechting tussen de beton cire en de PU coating uit de volgende stap.
 7. Meng de PU componenten volgens de voorgeschreven verhoudingen voor de PU coating laag en breng deze twee-/driemaal aan voor een waterdichte afwerklaag van uw beton cire vloer.
beton cire vloer

Bent u overtuigd en wilt u beton cire voor uw vloer bestellen?

Wilt u beton cire voor uw vloer bestellen? Klikt u dan op de link om bij onze beton cire producten te komen. Hier kunt u het juiste type beton cire voor uw project kiezen en vervolgens uw beton cire vloer pakket naar keuze samenstellen. Kies de juiste kleur, de juiste hoeveelheid (oppervlakte) en de gewenste afwerking van uw beton cire vloer. Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen om de beton cire voor u te laten aanbrengen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website of via het nummer 0182-522555. Wij helpen u graag om uw project tot een succes te maken!


Ik ben bezig met de verwerking van beton cire op mijn vloer en heb een (dringende) vraag.

Heeft u vragen of loopt u ergens tegenaan? Neem contact met ons op zodat wij u van advies kunnen voorzien en u zonder problemen uw project af kunt maken!

Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 0182-522555 of laat uw gegevens achter via ons contactformulier dan nemen wij z.s.m. contact met u op! Of mail direct naar info@betoncirenederland.nl